More

  Brčko distrikt BiH od danas nema gradonačelnika

  - Advertisement -
  Autor teksta: Adis Mujdanović
  Autor fotografije: Otisak.ba / Ilustracija

  Siniša Milić od danas nije više gradonačelnik Brčko distrikta BiH, saznaje Otisak.ba.

  On je podnio ostavku na ovu funkciju kako bi riješio svoj radno-pravni status, odnosno ostavio mogućnost povratka sa mandatne na svoju stalnu poziciju stručnog savjetnika za odnose s javnošću u brčanskoj Skupštini.

  Otisak je pokušao kontaktirati Milića, u namjeri da dođe do detaljnijih informacija i objašnjenja o ostavci i generalno o ostavkama u Vladi, ali nije uspio doći do izjave sada već bivšeg gradonačelnika.

  Ostavka šefa Odjela za obrazovanje

  Prije nekoliko dana šef Odjela za obrazovanje u Vladi Senad Osmanović podnio je ostavku na tu funkciju.

  Osmanović je 1. decembra u izjavi za Otisak potvrdio da je podnio ostavku, rekavši da se radi o tehničkim razlozima.

  • U skladu s propisima, rješavanje svog radno-pravnog statusa, kao što će još neki članovi Vlade vjerovatno koji su u ovakvom ili sličnom statusu kao ja isto uraditi – izjavio je on.

  Riječ je o ostavljanju mogućnosti povratka s mandatne na svoju stalnu poziciju nastavnika u školi.

  Na pitanje novinara ko će rukovoditi Odjelom do imenovanja novog šefa, on je odgovorio da će vršilac dužnosti ove pozicije biti vjerovatno on ili neko iz pododjela.

  Pojedini lokalni portali su objavili da je ovo samo početak pravnih manipulacija koje su, kako navode, Osmanoviću omogućile da praktično sam sebe imenuje na poziciju šefa pododjela u okviru Odjela u kojem je bio šef.

  Osmanović je u odgovoru na ove optužbe Otisku kazao da je riječ o neistinama, zbog čega je najavio da će tužiti portale koji su to objavili.

  Milić i Osmanović su na proteklim Lokalnim izborima u ovoj lokalnoj zajednici osvojili mandate u Skupštini, tako da će i u naredne četiri godine obnašati mandatne funkcije.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img