More

  Brčko: Dinamizira se proces isplate 700 zahtjeva za podsticanje poljoprivredne proizvodnje u 2021.

  Oko 700 zahtjeva za podsticanje poljoprivredne proizvodnje u minuloj godini još nisu završeni odnosno novac nije isplaćen poljoprivrednicima u Distriktu.

  Razlog je traganje za najboljom zakonskom formulacijom kako bi se isplate u ovoj godini nastavile.

  „Ovo pitanje, u saradnji sa Direkcijom za finansije, uspjeli smo nedavno razriješiti, pa je već urađeno 150 odluka za isplate, a vjerujem da će cijeli posao biti okončan najkasnije tokom marta mjeseca“, rekao je šef Odjeljenja za poljoprivredu Brčanske vlade, Milenko Ninković.

  Od 2.047 podnesenih zahtjeva prošle godine je isplaćeno njih 1.350. Kad je riječ o podnošenju zahtjeva za podsticanje proizvodnje u ovoj godini, prvi put od formiranja Distrikta, zahtjeve za tekuću godinu poljoprivrednici podnose od samog njenog početka odnosno od četvrtog januara.

  „Do sada je podneseno oko 250 zahtjeva i sve teče bez ikakvih teškoća i gužvi, a trenutno za prijem zahtjeva zadužena su dva naša službenika“, akcentirao je Ninković.

  Inače, kako očekujemo, po osnovu podsticanja oko 5.700 različitih poljoprivrednih proizvodnji u Distriktu, na računima ovdašnjih 2.700 proizvođača, novac bi na računima trebao biti najkasnije u posljednjem kvartalu tekuće godine.

  IZVOR: RADIO BRČKO

  Čitano

  Povezani članci