Brčko: Detalji akcije “Tempo” u kojoj je “pao” Ferhat Ćejvanović

U policijskoj akciji „Tempo“ juče je uhapšen Ferhat Ćejvanović, zaposlen u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na mjestu šefa Pododjeljenja za poljoprivredu.

Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH rekao je na pres konferenciji da je danas Ćejvanović predat postupajućem tužiocu Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

– Lišen je slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz oblasti korupcije, a prilikom pretresa zatečeni su predmeti krivičnog djela – rekao je Pisić dodajući da je riječ o novcu u iznosu većem od 3.000 KM i drugim predmetima koji se mogu povezati sa krivičnim djelom i radnjama Ćejvanovića iz ranijeg perioda.

Istakao je da aktivnosti u ovom predmetu nisu završene i pozvao građane koji imaju informaciju o koruptivnim radnjama osumnjičenog i privredenog lica da se obrate Policiji ili Tužilaštvu.

– U postupku suđenja zalagaćemo se za najoštrije kažnjavanje koristeći ovlašćenja i nadležnosti koje imamo – rekao je glavni tužilac Tužilaštva Zekerija Mujkanović dodajući da su dokazi kvalitetni i pouzdani i da će nastaviti istragu koja će ubrzo rezultirati podizanjem optužnice.

Poručio je svima koji se susreću sa korupcijom u institucijama Brčko distrikta BiH da su Policija i Tužilaštvo institucije koje su spremne da se uhvate u koštac sa ovim, da imaju unutrašnju snagu, opredjeljenje i resurse, kao i da će pružiti svu pomoć onima koji im se obrate.

Takođe je pozvao izvršnu i zakonodavnu vlast BDBiH da usavrše postojeće i prilikom donošenja novih propisa onemoguće licima koja su osuđena za koruptivna djela da i nakon toga rade u javnoj upravi ili obavljaju funkcije izabranih i imenovanih lica.

Pisić i Mujkanović su podsjetili da su u zadnjih devet mjeseci Policija i Tužilaštvo BDBiH uspješno proveli tri akcije usmjerene na borbu protiv korupcije, od kojih su dva ranija slučaja inspektora Inspektorata i inspektora Policije Brčko distrikta BiH.

Fotogalerija / Video

Piše: Cvijeta Kovačević
Fotoreporter: Samir Tukulj
Izvor: Srpskainfo.com / Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eighty + = 82