Brčko: Desetog marta „Otvoreni dijalog s mladima“

  Foto: Vijeće mladih BDBiH

  U utorak, 10. marta 2020. godine u 11 sati u velikoj sali Skupštine Brčko distrikta BiH bit će održan „Otvoreni dijalog s mladima“ koji organizuje Komisija za mlade Skupštine Brčko distrikta BiH u saradnji s Odjeljenjem za stručne i administrativne poslove Vlade i Vijećem/Savjetom mladih Brčko distrikta BiH, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

  Institut za razvoj mladih „KULT“ Sarajevo predstavit će opće preporuke iz analize istraživanja o mladima koje je sprovedeno kao pripremna faza za izradu strategije za mlade Brčko distrikta BiH 2021. – 2025. godine.

  Cilj „Otvorenog dijaloga s mladima“ je da se organi izvršne i zakonodavne vlasti zaduženi za pitanja mladih u Brčko distriktu BiH, kao i što veći broj mladih, informišu o rezultatima istraživanja i o aktivnostima koje se preduzimaju na poboljšanju položaja mladih u Brčko distriktu BiH.

  Predviđeno je da osim članova skupštinske Komisije za mlade u „Otvorenom dijalogu s mladima“ učestvuju predsjednik i potpredsjednik Skupštine, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika, šefovi više odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH, predstavnici radne grupe za izradu strategije za mlade, predstavnici Vijeća/Savjeta mladih, omladinskih organizacija i marginalizovanih grupa mladih.

  Autor: Skupština Brčko distrikta BiH

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − three = four