More

  Brčko: Četiri osobe uhapšene zbog trgovine ljudima

  Pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su tokom jučerašnjeg dana, proveli završne radnje na realizaciji predmeta kodnih naziva “HAKER II”, “BELA” i “PRUT” .

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  – Nakon planskih aktivnosti koje su, u ranijem periodu, provođene od strane policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, a koje su između ostalog predrazumijevale prikupljanje informacija i dokaza usmjerenih na sprečavanje krivičnih djela trgovine ljudima na području Brčko distrikta BiH, pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su tokom jučerašnjeg dana, proveli završne radnje na realizaciji predmeta kodnih naziva “HAKER II”, “BELA” i “PRUT” .

  Preduzete radnje na realizaciji ovih aktivnosti, samostalno su planirane i provedene od strane pripadnika Policije Brčko distrikta BiH, a kao integralni dio široke međunarodne operacije, koju su realizovale policije u više zemalja, a koju je provodio EUROPOL.

  Aktivnosti su preduzimane u skladu sa naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, u sklopu kojih je izvršen pretres jedne kuće i pomoćnog objekta, u kojima su ponađeni dokazi (tri mobilna telefona i jedan laptop računar) koji će biti korišteni u procesno-pravnom dokazivanju počinjenja krivičnih djela.

  Na kriminalističku obradu u Policiju Brčko distrikta BiH privedeno 6 lica. Četiri lica su lišena slobode, za koje postoje osnovi sumnje da su počinili krivična djela „Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika” iz člana 208., te krivičnog djela “Trgovina ljudima” iz člana 207a., Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Slobode su lišena lica: S.D., rođen 1997. godine, M.Š. rođen 1997. godine, E.I. I. rođen 1995. godine i F. Š., rođen 1991. godine, svi sa područja Brčkog. Navedena lica su tokom današnjeg dana, uz Izvještaj o počinjenju krivičnih djela, predana Tužilaštvu Brčko distrikta BiH,  na dalje procesuiranje.

  Nakon što su kriminalističko-tehnički obrađena i saslušana u svojstvu osumnjičenih lica, lica sa inicijalima L.N., rođena 1987. godine sa područja Gradačca i lice N. M. rođen 1965. godine, sa područja Gračanice, su puštana i protiv istih će biti upućen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, zbog počinjenih krivičnih djela “Vanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom” iz člana 213. i “Zapuštanje djeteta ili malloljetnika iz člana 216, Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  Aktivnosti u ovoj operaciji u Bosni i Hercegovini, provodile su policijske organizacije u BiH, a kao kontakt tačka sa EUROPOL-om bila je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, sa kojom je ostvarena saradnja – navedeno je u izvještaju brčanske Policije.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety eight − = 90