More

  Brčko: Čestitke povodom Svjetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca

  • Povodom 8. maja Svjetskog dana Crvenog krsta/križa upućujemo iskrene čestitke svim volonterima, zaposlenicima i članovima! Velika hvala mladim ljudima koji su uvijek, pa i u ovim uslovima pandemije, predani i aktivni u svojoj misiji humanosti.

  Edin Zaimović, šef Odjeljenja za javnu sigurnost

  • Rukovodstvu, članovima i volonterima Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana Crvenog krsta / Crvenog polumjeseca i zahvaljujemo im se na nesebičnom trudu i zalaganju, naročito tokom pandemije korona virusa, te pomoći koju su ukazali Štabu za zaštitu i spašavanje kao i našim sugrađanima. Principi vašeg djelovanja počivaju na humanosti i volonterizmu i predstavljaju ljudske vrijednosti koje se prepoznaju od najranijih vremena pa do danas, a koje su pokazali pripadnici ove organizacije. Hvala vam na tome i pozitivnom primjeru koji dajete ostalim članovima zajednice, naročito u teškim trenucima.

  Gradonačelnik Siniša Milić i dogradonačelnik Anto Domić

  • Šef Policije Brčko distrikta BiH, Goran Pisić uputio je danas čestitku Crvenom krstu/ križu Brčko distrikta BiH, povodom 8. maja koji se u svijetu obilježava kao Svjetski dan Crvenog krsta/križa. Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH sastavni je dio najveće humanitarne organizacije, koja kroz različite oblike djelovanja, samostalno ili kroz saradnju s drugim organizacijama i institucijama na prostoru Brčko distrikta BiH, pomaže ljudima. Brojni su svi dosadašnji primjeri saradnje koje je Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH imao sa pripadnicima Policije Brčko distrikta BiH, o čemu najbolje svjedoči primjer iz 2014. godine u vrijeme poplava koje su zahvatile cijeli region. Ta saradnja ponovo je došla do izražaja u posljednje vrijeme kroz realizaciju aktivnosti na sprečavanju širenja epidemije koronavirusa COVID-19. Tim povodom u svoje i u ime svih zaposlenih u Policiji Brčko distrikta BiH upućujem iskrene čestitke sekretaru Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH Denisu Šehanoviću i svim zaposlenim, kao i volonterima, uz želju da se ta saradnja unaprijedi i nastavi i u narednom periodu.

  Šef Policije Goran Pisić

  • Povodom 8. maja – Svjetskog dana Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca upućujemo čestitke svim Vašim članovima, volonterima, plemenitim humanistima-dobrovoljnim davaocima krvi, saradnicima, donatorima i udruženjima, te mnogobrojnim pojedincima koji pomažu i doprinose ostvarivanju brojnih zadataka i ciljeva. S obzirom da živimo u jako dinamičnom i turbulentnom vremenu opterećenom brojnim iznenadnim nesrećama i prirodnim katastrofama, Vaša humanitarna uloga je nemjerljiva. Zahvaljujemo Vam na svemu što činite, ne samo u ovom vremenu pandemije koronavirusa, nego uvijek kada je ljudima potrebna pomoć, jer svojim humanitarnim djelovanjem činite velika djela. Zahvaljujući Vašim plemenitim naporima simbol nade, spasa i olakšanja živi i traje!

  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić i dopredsjednik Ivo Filipović

  Čitano

  Povezani članci