Brčko: Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

  Foto-ilustracija: Canva.com / Arhiva

  Svim muslimanima u Brčko distriktu BiH, Bosni i Hercegovini i dijaspori, čestitamo nastupajući Ramazanski bajram.

  Želimo da ovaj veliki praznik koji predstavlja krunu odricanja i strpljivosti tokom ramazanskog posta provedete u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći.

  - Reklama -

  Radost i toplinu Bajrama podijelimo sa rodbinom, prijateljima i komšijama čime ćemo doprinijeti jačanju međusobnog razumijevanje, zbližavanja i poštovanja kao istinskih ljudskih i društvenih vrijednosti neophodnih za razvoj zajednice u kojoj živimo.

  BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić i potpredsjednik Ivo Filipović

  – Svim sugrađankama i sugrađanima islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama sa željom da ovaj veliki vjerski praznik provedete u radosti sa svojim najmilijima u porodičnom i prijateljskom zajedništvu.

  Želimo vam da se i nakon završetka mjeseca posta i molitve duh blagdanskih dana nastavi uz mir, sreću i radost.

  Bajram Šerif Mubarek Olsun!

  Gradonačelnik Siniša Milić i dogradonačelnik Anto Domić

  U ime rukovodstva i članstva Organizacije Saveza za bolju budućnost BiH Brčko distrikta BiH i u svoje lično ime svim muslimanima  upućujem iskrene čestitke povodom ramazanskog Bajrama sa željom da ga provedu u porodičnoj sreći i ozračju Allahove milosti, te da bajramske radosti podijelite sa prijateljima i komšijama.

  Bajram je radost za dušu i srce, mubarek dan za sve muslimane i muslimanke koji se dijeli sa porodicom, rođacima, komšijama, prijateljima i svima koji poštuju islam. 

  Na nama je da se pomažemo u dobru, širimo međusobnu ljubav i povjerenje.

  Vjerujemo da će nas Bajram podsjetiti na važnost dobrih međuljudskih odnosa, međusobno poštovanje i uvažavanje, te potaknuti da činimo dobro posebno prema nemoćnima. To će radost Bajrama učiniti još većom.

  Bajram Šerif Mubarek Olsun

  Organizacija Saveza za bolju budućnost BiH –Brčko distrikt BiH
  Ina Pamukčić, predsjednica

  Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, Organizacija SDA Brčko upućuje iskrene čestitke svim muslimanima u Brčkom, širom domovine i u dijaspori.

  Ramazan smo proveli u specifičnim okolnostima i pokazali da smo narod koji gaji svoje duhovne vrijednosti bez obzira na stanje u kojem se zadesi.

  Zbog toga, ali i drugih okolnosti koje su nas zadesile proteklog ramazana, možemo biti ponosni na činjenicu da smo iz ovog svetog mjeseca izašli kao dio društva koji je pokazao zavidan nivo društvene odgovornosti i discipline.

  Bajram je izvrsna prilika da uberemo plodove našeg odricanja i da se prisjetimo svih prednosti koje sa sobom nosi solidarnost.

  Ramazan nas uči plemenitosti i dobročinstvu, a Bajram predstavlja krunu naše žrtve i ukazuje nam na potrebu saosjećanja sa onima u potrebi. Uz sve navedeno, neizostavan dio treba da bude i zahvalnost za sve blagodati kojima smo počašćeni.

  Stoga, želimo da ove bajramske praznike provedete u miru i blagostanju sa vašim porodicama, komšijama i dragim ljudima.

  Bajram je prilika da se prisjetimo značaja zajednice i neophodnosti napredovanja iste, stoga iskoristimo ove praznike da kao pojedinci ali i kolektiv budemo bolji.

  Bajram šerif mubarek olsun!

  Organizacija SDA Brčko distrikta BiH

  Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, svim muslimanima Brčkog, jedine nam domovine Bosne i Hercgovine kao i muslimanima širom svijeta, upućujemo iskrene čestitke sa željom da ovaj blagdan njihove domove ispuni srećom, radošću i porodičnom toplinom.

  Bajram je i prilika da zasluženu radost koju osjećamo zbog ostvarenih uspjeha u mjesecu ramazanu, podijelimo sa svojim obiteljima, rodbinom i komšijama i da svojim djelima doprinesemo međusobnom zbližavanju, razumjevanju i napretku.

  Bajram šerif mubarek olsun,

  Predsjednik Vijeća SBiH Brčko prim. dr. Zijad Nišić

  Svim građanima islamske vjeroispovijesti, upućujemo najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg praznika Ramazanskog bajrama.

  Želimo Vam da bajramske dane provedete u duhu naše lijepe tradicije, običaja i u veselju, dijeleći radost sa svojim najdražima, rodbinom, prijateljima i komšijama.

  Neka nam ovi bajramski praznici budu vrijeme mira, tolerancije, darivanja i zbližavanja.

  Bajram Šerif Mubarek Olsun.

  Brčanska inicijativa