Brčko: Čestitke povodom početka školske godine

  Siniša Milić
  GRADONAČELNIK
  Mr. sc. Siniša Milić

  Poštovani učenici, 

  pred vama je još jedna školska godina puna izazova, puna napornog rada na sticanju znanja i potrebnih vještina. 

  Okolnosti u kojima je počela ova školska godina su prilično izmijenjene. Ubijeđen sam da će nastavnici učiniti sve da ispunite svoje obaveze, a vi se potrudite da budete primjer i ponos vašim roditeljima i kompletnoj društvenoj zajednici.

  Našim prvačićima želim dobrodošlicu uz želju da će im prvi dani u školskim klupama biti lijepa uspomena za cijeli život.

  Neka vam, dragi učenici, u novoj školskoj godini dobrota, prijateljstvo, ljubav i poštenje budu jednako važni kao matematika, fizika, engleski jezik.

  Početak nove školske godine čestitam i vama, cijenjeni roditelji, sa željom da se ispune sva vaša očekivanja.

  Učenici, zaposleni u školstvu i roditelji, neka vas prate zdravlje i sreća u školskoj 2020/2021. godini.

  Aktiv žena SP 

  Nova školska godina počinje u posebnim uslovima pandemije, te će i izvođenje nastave biti organizovano u skladu sa mjerama i preporukama nadležnih institucija što kod mnogih izazivaa osjećaj zabrinutosti i strepnje. Ipak, pozivamo se na odgovornost i poštovanje mjera i želimo da pružimo podršku i čestitku najhrabrijim osnovcima i srednjoškolcima koji kreću u nove pobjede ove školske godine.

  Socijalistiška partija, želi đacima mnogo uspjeha, truda, strpljenja, zalaganja i da vas ova situacija motiviše da budete još bolji i uspješniji u sticanju novih znanja i vještina.

  Posebne riječi dobrodošlice, upućijemo prvačićima koji prvi put sjedaju u školske klupe jer za njih počinje najuzbudljiviji dio života.

  Ni manje važno, apelujemo na vozače da voze opreznije u zoni škole, posebno zbog prvačića koji su uzbuđeni i koji se prvi put nalaze na putu do škole.

  Ne zaboravimo na kraju da smo svi “Zajedno ljepši i zajedno jači”.

  --