More

  Brčko: Čestitke povodom Kurban-bajrama predstavnika institucija, stranaka i udruženja

  - Advertisement -
  • U ime rukovodstva i članstva Organizacije Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH i u svoje lično ime svim vjernicima islamske vjere upućujem iskrene čestitke povodom Kurban Bajrama, sa željom da ga provedu u porodičnoj sreći i ozračju Allahove milosti, te da bajramske radosti podijele sa prijateljima i komšijama. Bajram Šerif Mubarek Olsun

  Organizacija Saveza za bolju budućnost Brčko distrikt BiH
  Ina Pamukčić Karagić, predsjednik

  • U ime Vlade Brčko distrikta BiH i svoje lično ime svim muslimanima koji proslavljaju nastupajući Kurban-bajram čestitamo praznik. Svjesni izazova vremena u kojem živimo, naročito zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa, izražavamo želju da Kurban-bajram, praznik prinošenja žrtve i jedan od najznačajnijih islamskih praznika, donese mir i dobro za svakog čovjeka. Neka vam predstojeći dani prođu u zdravlju i sreći s vašim porodicama, prijateljima i komšijama. Bajram šerif mubarek olsun!

  Gradonačelnik mr. sc. Siniša Milić
  Zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić

  • Odbor Stranke demokratske akcije Brčko distrikta BiH, danas je uputio čestitku povodom Kurban-bajrama. Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Brčko distriktu BiH, Bosni i Hercegovini i dijaspori želimo da ovaj praznik dočekaju u miru i blagostanju. Ove mubarek dane treba da provedemo u duhu zdravih vrijednosti, kakve sa sobom nosi islam, te da najljepše trenutke podijelimo sa svojim najbližima. Kurban-bajram simbolizuje nesebičnost i darivanje, u skladu sa tim, ovaj veliki praznik je i vrijeme kad se trebamo sjetiti onih u potrebi. Provedimo ove dane u zdravlju i dobrom raspoloženju, Bajram šerif mubarek olsun!

  SDA Brčko

  • Svim muslimanima u Brčko distriktu BiH i dijaspori, čestitamo nastupajući Kurban-bajram. Praznici su vrijeme radosti i veselja. Uvjereni smo da će tradicionalna simbolika Kurban-bajrama biti podsticaj za širenje dobročinstva i zajedništva te podstaći osjećaj međusobnog zbližavanja, uzajamnog poštovanja i dobre namjere prema svim ljudima. Iskreno želimo da bajramske, ali i sve buduće dane, provedete u zdravlju i dobrom raspoloženju i da radost podijelite s članovima svojih porodica, prijateljima i komšijama. Neka se i u Brčko distriktu BiH Kurban-bajram proslavi dostojanstveno u duhu lijepih muslimanskih običaja. Bajram šerif mubarek olsun!

  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić
  Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović

  • Kurban Bajram je najveći muslimanski praznik, praznik posebnog vadžiba, prinošenja žrtve, odricanja. U našoj lijepoj bosanskoj muslimanskoj tradiciji obilježava se, ne samo u krugu porodice, nego i, merhametom prema onima kojima je potrebno. Nažalost, ove godine, u svijetlu događaja izazvanih virusom covid-19, i Bajram će biti skromniji i, na izvjestan način, suzdržaniji, nego smo mi to navikli obilježavati. Ali, ako je prvobitno iskušenje Ibrahimovo uz vjeru u Svemogućega moglo biti prevaziđeno, onda se ovo naše današnje ne može ni nazvati iskušenjem. Kurban Bajram je praznik darivanja, oprosta, posebnih ibadeta i jačanja porodičnih i prijateljskih veza. To što on donosi nama muslimanima je posebna sreća i blagoslov. Tako da ćemo, uz Božiju pomoć, i ovo prevazići, a ovaj Bajram provesti misleći na svoje najmilije, štiteći ih i čuvajući ih. Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine svim vjernicima islamske vjeroispovijesti želi da ove mubarek dane i noći, ibadete, provedu u zdravlju, posebnom bajramskom raspoloženju i rahatluku, njegujući lijepu tradiciju, običaje, farz i sunnet. Bajram Šerif mubarek Olsun!

  Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine

  • U povodu nastupajućeg Kurban-bajrama svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini i dijaspori, čestitamo nastupajući Bajram. Želimo da Vam svaki trenutak Bajrama bude ispunjen srećom, zadovoljstvom, ljubavlju, razumijevanjem i međusobnim poštovanjem, da bi imali jedno Bosanskohercegovačko društvo, ugodno za život svih. Bajram šerif mubarek olsun!

  Vijeće stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikt Bosne i Hercegovine

  Čestitke objavljene redoslijedom pristizanja.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img