More

  Brčko: Čestitke povodom Dana medicinskih sestara i tehničara

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  – U ime Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime čestitam svim medicinskim sestrama i tehničarima 12. maj – Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, jedne od najplemenitijih profesija na svijetu, najbrojnije skupine zdravstvenih radnika u zdravstvu koje svojim doprinosom, obrazovanjem i humanim radom pružaju maksimum u održavanju zdravstvenog sistema.

  Hvala svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima na ljudskosti koju svakodnevno pokazuju pomažući bolesnima, a posebno u posljednjem periodu kada su na prvim linijama u borbi protiv pandemije COVID-19 zajedno s onima koji pružaju podršku u ovoj borbi kao što su Policija Brčko distrikta BiH, Odjeljenje za javnu sigurnost, Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH i drugi koji učestvuju u sprječavanju širenja korona virusa.

  Želim da u svom budućem radu ostvarite još više uspjeha u časnom obavljanju posla koje ste do sada bezbroj puta pokazali u najtežim situacijama.

  Sretan vam Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara!

  Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić

  – Poštovane medicinske sestre i tehničari,

  Od srca vam čestitamo vaš dan uz zahvalnost koju vam svi dugujemo zbog požrtvovanosti i plemenitosti u poslu koji obavljate. 

  Značaj vaše profesije posebno se vidi u situacijama kao što je ova u kojoj se nalazimo, izazvana korona virusom, a kada ste prvi uz one koji vas najviše trebaju. 

  Vaša profesija ima višestruku ulogu u zdravstvenom sistemu s ciljem odgovaranja na potrebe svakog pojedinca ali i društva. 

  Stoga vam želimo u lično ime i u ime Vlade Brčko distrikta BiH mnogo stručnog napretka i uspjeha ali i lične i porodične sreće. 

  Gradonačelnik Siniša Milić i zamjenik gradonačelnika Anto Domić

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img