More

  Brčko: Čestitke povodom Bajrama uputili predstavnici Vlade i Skupštine te pojedine stranke

  spot_imgspot_img

  Čestitke povodom Ramazanskog bajrama danas su uputili predstavnici Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, kao i pojedine stranke sa područja ove lokalne zajednice. Objavljujemo čestitke koje su stigle na našu adresu.

  • Povodom završetka ramazanskog posta i nastupajućeg praznika Bajrama svim muslimankama i muslimanima čestitamo Ramazanski bajram sa željom da ovaj praznik bude podsticaj širenju tolerancije, solidarnosti, povjerenja i saradnje među ljudima.

  Nakon Ramazana, odabranog mjeseca, mjeseca ibadeta i posta koji su muslimani i ove godine proveli u znaku kušnje, moleći se za utjehu, nadu i milost Svevišnjeg, stigla je i radost Bajrama, jednog od najvažnijih islamskih praznika. Kao što znamo u ovom mjesecu nije se samo postilo od hrane i pića, već se dodatno jačalo strpljenje i disciplina zbog pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, istovremeno moleći se svi da nas slično iskušenje više nikada ne zadesi.

  Želimo vam da sa svojim najmilijima i najbližima podijelite blagdansku sreću, ali i da se osjeti suština, smisao i poruka koju nalaže ovaj veliki praznik.

  Bajram šerif mubarek olsun!

  Gradonačelnik Esed Kadrić
  Zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić

  • Svim sugrađanima i sugrađankama islamske vjere čestitamo nastupajući Ramazanski bajram uz želju da ga dočekaju u dobrom zdravlju i blagostanju.

  Neka vam ovaj veliki praznik donese mir i sreću i podsjeti nas na važnost međusobnog razumijevanja, poštovanja i tolerancije, kao najvažnijih ljudskih vrijednosti kojima treba da se i dalje vodimo na putu ka stvaranju bolje budućnosti u našoj lokalnoj zajednici.

  BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

  Predsjednik Skupštine Siniša Milić
  Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović

  • Muslimankama i muslimanima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, cijele Bosne i Hercegovine i dijaspore kao i svim muslimanima svijeta, čestitam nastupajući ramazanski bajram sa dovom Uzvišenom Allahu da mubarek dane, svi zajedno, provedemo u zdravlju i porodičnoj sreći.

  Iskoristimo ove dane da osnažimo naše porodične veze, obnovimo nadu u bolje sutra za nas i našu Bosnu i Hercegovinu i oživimo sjećanje na najbolje sinove naše domovine kojih se posebno sjećamo drugog dana bajrama.

  BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

  Prim. dr. Zijad Nišić, predsjednik Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikt Bosne i Hercegovine

  • Upućujem iskrene čestitke u povodu Ramazanskog bajrama.

  Bajramski dani, koji dolaze nakon posebnog mjeseca Ramazana, donose nam obilje radosti.

  U duhu naše tradicije podijelit ćemo je sa našim najbližima, sa komšijama i prijateljima.

  Vjerujem da će nas to podsjetiti na važnost dobrih međuljudskih odnosa, međusobno poštovanje i uvažavanje, te potaknuti da činimo dobro posebno prema nemoćnima.

  To će radost Bajrama učiniti još većom.

  Želim vam da ove dane provedete u dobrom zdravlju i ispunjeni tom radošću.

  Bajram šerif mubarek olsun

  Alija Denjagić, nezavisni zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH

  • U ime rukovodstva i članstva Organizacije Saveza za bolju budućnost BiH Brčko distrikta BiH i u svoje lično ime svim muslimanima upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama sa željom da ga provedu u porodičnoj sreći i ozračju Allahove milosti, te da bajramske radosti podijelite sa prijateljima i komšijama.

  Bajram je radost za dušu i srce, mubarek dan za sve muslimane i muslimanke koji se dijeli sa porodicom, rođacima, komšijama, prijateljima i svima koji poštuju islam. Na nama je da se pomažemo u dobru, širimo međusobnu ljubav i povjerenje.

  Vjerujemo da će nas Bajram podsjetiti na važnost dobrih međuljudskih odnosa, međusobno poštovanje i uvažavanje, te potaknuti da činimo dobro posebno prema nemoćnima. To će radost Bajrama učiniti još većom.

  Bajram Šerif Mubarek Olsun

  Organizacija Saveza za bolju budućnost BiH –Brčko distrikt BiH

  Ina Pamukčić, predsjednik

  • Iza nas je još jedan mjesec odricanja, praštanja i preispitivanja iz kojeg nadamo se izlazimo svjesniji Allahove milosti, upućeniji jedni na druge ali i svjesniji polažaja Muslimana u svijetu što pokazuju i zadnja dešavanja, konstantni udari na Muslimane, te napad u džamiji Al-Aqsa.

  Uz dovu dragom Bogu da nas osnaži u vjeri i bratskim odnosima čestitamo svima koji obilježavaju Bajram tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun.

  Narod i Pravda Brčko

  Čitano

  Povezani članci