Brčko: Bajramski turnir u šahu 9. juna

  Na 64 crno-bijela polja odmjerit će snage svi registrirani igrači iz Bosne i Hercegovine i inostranstva koji prilikom prijave učešća na Turniru uplate upisninu u iznosu od 10 konvertibilnih maraka.

  Foto: Pixabay.com / Ilustracija

  Novinar: Adis Mujdanović

  U organizaciji brčanskih šahovskih klubova „Magnus“ i „Brčko“, u nedjelju, 9. juna, održat će se Bajramski turnir u šahu za seniore.

  Turnir počinje u 10 sati, a održat će se u prostorijama „Magnusa“, na adresi Islahijet broj 6, saopćili su organizatori.

  Na 64 crno-bijela polja odmjerit će snage svi registrirani igrači iz Bosne i Hercegovine i inostranstva koji prilikom prijave učešća na Turniru uplate upisninu u iznosu od 10 konvertibilnih maraka.

  Plasman Turnira odredit će se u skladu sa plasmanom koji ostvare šahisti u švicarskom sistemu igre u sedam kola, Fide varijanta. Tempo igre je 15 minuta po igraču.

  „Šahovski turniri su od velike važnosti za buđenje ljubavi i interesa za ovaj sport kako bi se on proširio na mlađe generacije i kako bi se nastavila tradicija igranja ove stoljećima stare igre. Šah je ispit uma, sposobnost taktiziranja, predviđanja poteza i otkrivanja novih varijacija koje će dovesti do željenog cilja a u okviru jasno određenih pravila. Zbog toga se trudimo da organizujemo ovakve i slične susrete u našem gradu, koji između ostalog doprinose i okupljanju istomišljenika i ljubitelja igre odmjeravanja snaga na crno-bijelom polju. Ljudi se upoznaju i druže, sklapaju se nova poznanstva i prijateljstva, stiču nova znanja. Bezbroj je prednosti uživanja u igri, stoga pozivamo sve šahiste takmičare da nam se pridruže u nedjelju“, poručuju organizatori, koji su za najuspješnije osigurali nagradni fond u iznosu od 200 KM.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eight × one =