Brčko: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Udruženja “Beba više”

  Akciji su se pridružili građani svih životnih dobi, od studenata do penzionera, sa željom da nastave sa ovim humanim činom.

  Iz brčanske Bolnice su kazali da su najveće potrebe za A+ i 0+ krvnom grupom (Fotoreporter: Kristian Bilić - Otisak.ba)

  Novinar: Kristian Bilić

  Danas je u brčanskoj Bolnici na Odjeljenju transfuziologije održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju je organizovalo Udruženje “Beba više” iz Brčkog.

  Alma Kajević (Fotoreporter: Kristian Bilić – Otisak.ba)

  – Danas je, kažu, praznik ljubavi i darivanja pa sam se i ja odazvala Udruženju “Beba više” da damo ono najdragocjenije, krv, kako bi nekom spasili život ili pomogli da preživi. Danas sam obaviještena da ukoliko dam krv, imam i dva dana slobodna od poslodavca – izjavila je Alma Kajević.

  Pridružili se građani svih životnih dobi

  Akciji su se pridružili građani svih životnih dobi, od studenata do penzionera, sa željom da nastave sa ovim humanim činom.

  Vladimir Kanostrevac Žuma (Fotoreporter: Kristian Bilić – Otisak.ba)

  – Ovo mi je drugi put da dajem krv i ovo mi prije svega predstavlja jedan sjajan čin pomaganja. Ovo mi je jedan divan osjećaj, jer sam osjećaj da ću nekome sutra pomoći je jedan divan i neprocjenjiv osjećaj – kazao je Vladimir Kanostrevac Žuma, student Ekonomskog fakulteta.

  Svaki porođaj iziskuje rezerve krvi

  Iz Udruženja “Beba više” su kazali da su izrazito zadovoljni ovom akcijom koju sprovode već dvije godine i nadaju se da će doći do regulisanja prava radnika da prilikom davanja krvi dobiju dva slobodna dana, kako je i nekada bilo.

  Željko Lazarević (Fotoreporter: Kristian Bilić – Otisak.ba)

  – Opšte poznato je da svaki porođaj, posebno kada je u pitanju carski rez, iziskuje da se obavezno moraju obezbijediti rezerve krvi i zbog toga je “Beba više” organizovala ovu akciju na koju se, na našu radost, ne prijavljuju samo naši članovi, nego dođu i naši prijatelji i poznanici kojima se ovom prilikom i zahvaljujem – izjavio je Željko Lazarević, predsjednik Udruženja “Beba više”.

  Rezerve krvi stabilne

  Iz brčanske Bolnice su kazali da su najveće potrebe za A+ i 0+ krvnom grupom, koju procentualno posjeduje najveći broj građana i koja se najviše troši.

  – Srećna sam što mogu da kažem da su rezerve krvi stabilne u Brčkom i da građani mogu da spavaju mirno. Danas imamo divnu akciju i zahvaljujem se svima na odazivu i poručujem da dan ljubavi nije samo danas, nego da traje cijelu godinu. Mi imamo organizovane akcije koje sprovodimo, ali ima i spontanih davaoca koji su uvijek dobrodošli – izjavila je dr. Nadežda Peulić.

  Nadežda Peulić (Fotoreporter: Kristian Bilić – Otisak.ba)

  Dr. Peulić je dodala da je idealna krvna grupa 0- koja može poslužiti zamjeni svih krvnih grupa.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  one + three =