More

  Brčko 8.12.: Podrška nezaposlenim ženama

  U sklopu projekta „Podrška nezaposlenim osobama kroz usluge privatnih agencija za zapošljavanje”  7. decembra u BCC Tuzla i 8. decembra u Sloboprom S Brčko, u periodu od 10:00 do 15:00h održava se događaj na kojem će predstavnici Kolektiva (MojPosao.ba) predstaviti usluge projekta nezaposlenim ženama te ih na licu mjesta savjetovati o zapošljavanju.

  Projekat je do sada pružio podršku za oko 3000 nezaposlenih osoba od kojih je preko 1000 pronašlo zaposlenje.

  U skladu sa sporazumom sa Svjetskom bankom i sa potrebama tržišta rada i jasno definisanom ciljnom grupom, raspisan je Javni poziv (MojPosao.ba – Poziv nezaposlenim ženama za učešće na projektu) na koji mogu da se prijave sve žene, bez obzira na starosnu kategoriju/dobnu grupu i koje su:

  • dugoročno nezaposlene (duže od 12 mjeseci) kao i
  • žene koje su nezaposlene i primile su socijalnu pomoć u zadnjih 18 mjeseci

  Usluge Projekta osiguravaju sve što je potrebno da se kandidatkinje adekvatno pripreme i razviju i/ili unaprijede svoje vještine i znanja kako bi bile konkurentnije na tržištu rada. Pa tako u sklopu aktivnosti planirane su: obuke i edukacije o procesima potražnje posla; besplatno savjetovanje i spajanje sa poslodavcima; obuka kod poslodavca za ponuđeni posao.

  Napominjemo da su sve usluge projekta besplatne!

  (sponzorirani članak)

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ one = eight

  Čitano

  Povezani članci