Brčansko udruženje “Trka za život” podijelilo pakete socijalno ugroženim porodicama

Predstavnici udruženja “Trka za život” juče su posjetili deset socijalno ugroženih porodica starije životne dobi sa područja Bukvika i Popovog Polja.

Tom prilikom, uručeni su paketi sa osnovnim životnim namirnicama, sredstvima za ličnu higijenu kao i maskama i rukavicama koje su im sada najpotrebnije, uzevši u obzir da traje borba protiv virusa korona.

“Sama naša posjeta i lijepa riječ im mnogo znači, a pomoć još više, te apelujemo na sve da pomognu svojim komšijama starije životne dobi kojima se preporučuje da ostanu u kući. Ako ne finansijski onda makar lijepom riječju i odlaskom u nabavku”, poručuju iz brčanskog udruženja.

“Ova donacija nam je pristigla iz Austrije od naše sugrađanke Marice Simić-Petrić iz Brezika koja, iako nije u BiH (trenutno je u Austriji – Salcburg) uspjela preko dobrih ljudi da obezbijedi sredstva za pakete koje smo juče podijelili, te joj se ovom prilikom zahvaljujemo u ime porodica koje su primile pakete kao i u ime naše organizacije”, dodaju iz “Trke za život”.

Iz udruženja najavljuju da je ovo samo jedna od humanitarnih aktivnosti koje planiraju provesti u narednom periodu.

Autor: Nula49.com
--