Brčanski karatisti se iz Srbije vratili sa osvojenih šest medalja

U Zrenjaninu je u nedjelju, 24.11.2019. godine, u organizaciji karate kluba “Yuko Banat” Zrenjanin, Srbija, održan karate turnir pod nazivom „Zrenjaninski pobjednik 2019″ na kojem je uzelo učešće oko 700 takmičara iz Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Mađarske, i Rumunije.

Na ovom takmičenju su učestvovali i članovi Kluba borilačkih sportova “Lokomotiva“ Brčko distrikt BiH i KBV Sambo Brčko, sa pet takmičara.

Brčanski karatisti su osvojili šest medalja od toga 1 zlatnu, 1 srebrnu i 4 bronzane medalje.

Zlatnu medalju u BORBAMA osvojila je Amna Šehić, kategorija Seniorka -55 kg. Dok je u KATAMA, apsolutni nivo, osvojila bronzanu medalju.

Srebrenu medalju osvojila je Amina Brkić – KATE, djevojčice, kategorija 9/10 godina, II nivo.

Bronzane medalje osvojili su:

1. Saliha Čačković – KATE, djevojčice, kategorija 12/13 godina, II nivo.
2. Emina Hasanbasić – KATE, djevojčice, kategorije 12/13 godina, I nivo.
3. Petra Rodić – KATE, djevojčice, kategorija 9/10 godina, II nivo.

Takmičare je vodio trener Mehmedalija Brkić.

Uprava čestita mladim takmičarima i treneru na postignutim odličnim rezultatima, ovo je dokaz da se u našem klubu posvećuje i radi sve više sa mlađim uzraštajem.

Autor: Lokomotiva Brčko / Sambo Brčko
Izvor: Otisak.ba
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

three + 4 =