Brčanski forum: Predizborno ludilo

Poštovani čitaoci Brčanskog foruma,

Nakon što smo  11.08. objavili tekst „Brčanska politička cirkusijada: Kako je ultraljevičar Mirsad Đapo završio kao ultradesničar“ u kojem ukazujemo na neprincipijelnosti brčanskog predizbornog koaliranja NEKO je, bez znanja urednika i redakcije, skinuo taj tekst sa portala. Uslijedili su pozivi čitalaca i optužbe za cenzuru.

Naknadno saznajemo da je to uradio naš tehnički urednik i osoba na čijem je serveru profesionalno, dakle uz nadoknadu, smješten naš portal i koji praktično tehnički vlada njime. Iz njegovog obrazloženja saznajemo da je njegov favorit i ljubimac na sljedećim izborima samostalni dio te koalicije Đapo i Narod i pravda te da takvi kritički tekstovi ove koalicije ugrožavaju status njegovog favorita, te je za njega nedopustivo da se takvi tekstovi objavljuju na portalu. Šta je to u sadržaju teksta nedopustivo, nije pojasnio. Na našu primjedbu da je sramno da samovoljno skida tekstove sa portala koji nije njegov, i da zloupotrebljava svoju profesionalnu funkciju bez znanja uredništva i urednika on se oglušio, a kada smo ponovo postavili tekst on je portal samovoljno isključio i učinio nedostupnim kako uredništvu tako i čitaocima.

Očigledno, radi se o još jednom primjeru brčanskog predizbornog ludila u kojem ovog puta učestvuje nama do sada draga osoba.

Pošto je on sve to uradio u ime navodne zaštite pojedinaca okupljenih oko Naroda i pravde tražimo od njih da se javno distanciraju od ovakvih postupaka i onih koji ih čine jer ćemo u protivnom smatrati da su i oni dio ovakvih metoda ušutkivanja medija. Možemo razumjeti da se nekome ne sviđa ono što pišemo, možemo razumjeti da u mnogo čemu griješimo, ali ovi problemi se rješavaju u dijalogu i argumentima, a ne nasiljem i skrnavljenjem portala.

Našem dojučerašnjem kolegi poručujemo da odmah vrati neovlašteno prisvojen portal Brčanski forum uz  želju da se što prije oslobodi ovog predizbornog političkog ludila koje ga je zahvatilo, a koje nikome nije donijelo ništa dobro, a najmanje će donijeti njemu i njegovim trenutnim političkim štićenicima. Uz napomenu, da je ovaj put na strani onih koji su mnogo gori od onih koje, kako je govorio, nikada ne bi poželio svojoj djeci. Ali, ako je već tako, neka bude, po svom izboru, sa njima što dalje od nas, od Brčanskog foruma i ljudi koji su ga stvarali uz opomenu da će doći vrijeme da će se, ako ne on, onda oni koji ga još uvijek vole, stidjeti onoga što je radio.

Naše čitaoce molimo za strpljenje jer ćemo i ovaj put naći načina da riješimo i ovaj novi udar na Brčanski forum i da ponovo budemo sa vama.

Autor: Uredništvo Brčanskog foruma