Brčanski Dom kulture premalen za „Nedozvane“

  Broj mjesta, nažalost, nije bio dovoljan, te se predstava gledala i sa dodatnih mjesta, a neki su premijeru odgledali i iz tehničke sobe. Premijeri predstave je prisustvovalo preko 500 građana Brčkog.

  [Foto: Zerina Kurtović/Ustupljeno Otisku]

  Sinoć je, pred prepunom salom Doma kulture u Brčkom, odigrana bh. premijera predstave „Nedozvani“, u izvođenju NASTeatra iz Gornjeg Milanovca. Glumački ansambl predvođen talentovanim Ivanom Perkovićem nagrađen je gromoglasnim aplauzom brčanske publike koja je još jednom pokazala da grad Brčko zaista ima pozorišnu publiku i da je ovakvih događaja potrebno sve više, navodi se u saopćenju organizatora – Udruženja „Stand-Up BH“ iz Brčkog.

  Broj mjesta, nažalost, nije bio dovoljan, te se predstava gledala i sa dodatnih mjesta, a neki su premijeru odgledali i iz tehničke sobe. Premijeri predstave je prisustvovalo preko 500 građana Brčkog.

  Ovo je osma predstava u organizaciji mladog brčanskog Udruženja „Stand-Up BH“, čiji predsjednik Aleksandar Pantelić nije krio zadovoljstvo posjetom i reakcijom publike.

  „Veoma smo ponosni na projekat ‘Pozorište koje vam nedostaje’. Mislim da je puna sala publike, koja je sa ushićenjem pratila radnju predstave, kao i osmjesi na njihovim licima, pokazatelj da smo ostvarili još jedan u nizu uspjeha. Ovo je jedan veliki iskorak brčanske kulturne scene kada je pozorište u pitanju. Predstava ‘Nedozvani’ je treća po redu predstava koju organizujemo u saradnji sa NASTeatrom. Značajno je graditi ovakva partnerstva, što mi radimo u kontinuitetu i na taj način pokušavamo da saglasno obezbijedimo gostovanja na brčanskoj sceni“, kaže Pantelić, ističući da je saradnja sa drugim teatrima u planu.

  Pantelić ističe da Udruženje „Stand-Up BH“ svakako ima želju da i u budućnosti nastavi sa ovim projektom, da omogući svojim sugrađanima da uživaju u vrhunskim postavkama teatara iz regiona.

  „Cilj je za početak stvoriti kvalitetnu pozorišnu publiku, stvoriti navike i želju za pozorištem, a sa takvom publikom, sigurni smo, doći će i razumijevanje onih koji su za kulturu zaduženi. Radimo i na podizanju kvaliteta. Ne znamo kada je posljednji put jedna predstava ovog kalibra svoju bh. premijeru imala u Brčkom. Pokazali smo, vjerujemo, da naš grad može biti regionalni kulturni centar“, zaključio je Pantelić.

  „Ideja projekta ‘Pozorište koje vam nedostaje’ je prosta – stalni pozorišni repertoar u Brčkom. Želimo kulturu u našim životima i vjerujem da je rad Udruženja ‘Stand-Up BH’ jasno pokazao da to žele i građani Brčkog. Uzevši u obzir da je prije rata u Brčkom uspješno radilo amatersko pozorište, jasno je da je grad spreman za tako nešto i u budućnosti. To pozorište imalo je čak i inicijativu za profesionalizacijom, i svakako da i o tome treba razmisliti u budućnosti. Za sada, hajde da omogućimo Brčankama i Brčacima da uživaju u kulturnim dešavanjima barem jednom mjesečno, da učinimo naš grad gradom pozorišta, gradom kulture“, istakao je Cvijan Pajkanović, koordinator projekta „Pozorište koje vam nedostaje“.

  Članovi Udruženja „Stand-Up BH“ su po završetku predstave uručili zahvalnice NASTeatru za saradnju na projektu.

  Iz Udruženja „Stand-Up BH“ su najavili reprizu predstave iduće godine.

  [Foto: Zerina Kurtović/Ustupljeno Otisku]

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  28 ÷ four =