More

  Brčanska Vlada usvojila odgovore na pitanja iz Upitnika EK

  Distrikt je imao obavezu da odgovori na 1.660 pitanja.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Nakon što je na vanrednoj sjednici, održanoj 9. 2. 2018. godine, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila sveobuhvatne odgovore na pitanja iz Upitnika Evropske komisije na domaćim jezicima, na 32. redovnoj sjednici u petak usvojeni su isti odgovori na engleskom jeziku, koji će kao takvi biti upućeni prema Evropskoj komisiji od strane BiH.

  „Direkcija za evropske integracije BiH je bila nadležna za prevod svih odgovora i oni odgovaraju za njihovu istovjetnost. Prevodioci koji su bili angažovani su ovlašteni sudski tumači“, istakla je u izjavi medijima Delfa Dejanović, šefica Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi.

  Ona je podsjetila da je BiH ova pitanja zaprimila u decembru 2016. godine, nakon čega su formirane 33 radne grupe na državnom nivou uz dodatne dvije radne grupe, koje čine svi nivoi vlasti u BiH.

  Distrikt je imao obavezu da odgovori na 1.660 pitanja.

  Na 32. redovnom zasjedanju članovi Vlade su usvojili Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Distrikta u Interresornu radnu grupu za formiranje IX. izvještaja BiH o primjeni Evropske socijalne povelje – tematska grupa djeca, porodica i migranti.

  Redovna sjednica je prekinuta kod rasprave o Informaciji o lokacijama za alternativno zbrinjavanje leševa pasa lutalica.

  Vlada je u petak održala i 39. vanrednu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih grantova u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu za 2018. godinu.

  Na ovoj sjednici usvojena je i Odluka o imenovanju tri kandidata za člana Odbora Agencije za javne nabavke BiH.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifteen − = six