More

  Brčanska Vlada plaća uklanjanje ostataka ‘Izbora’ i pet stanova na Prutačama

  Za ove namjene iz budžeta za ovu godinu izdvojeno oko 50.000 konvertibilnih maraka.

  Za desetak dana počeće uklanjanje devastiranih objekata nekadašnje fabrike obuće „Izbor“, te pet, u požaru uništenih, stambenih jedinica u kolektivnom centru na Prutačama.

  Ovo smo saznali od Miće Simikića, šefa Pododjeljenja za javnu bezbjednost u brčanskoj Vladi koji je precizirao da je za ove namjene iz budžeta za ovu godinu izdvojeno oko 50.000 konvertibilnih maraka.

  „Zakonski propisi Odjeljenju za javnu bezbjednost nalažu uklanjanje porušenih javnih ili privatnih objekata koji predstavljaju opasnost po okolinu ili njihovo propisno ograđivanje. Mi postupamo po zahtjevima građana, mjesnih zajednica ili privrednika i tako ćemo i ubuduće djelovati“, rekao nam je šef Pododjeljenja za javnu bezbjednost Mićo Simikić.

  Šef Simikić je podsjetio da Odjeljenje ima obavezu da i ruinirane objekte u privatnom vlasništvu takođe ukloni bez obzira da li je vlasnik tog objekta dostupan ili ne.

  „Odjeljenje može da ukloni taj objekat koji ugrožava bezbjednost građana, da isplati trošak uklanjanja, te da u skladu sa zakonskim propisima traži refundiranje tih troškova od vlasnika“, naglasio je Simikić.

  On je precizirao da je izvođač preuzeo obavezu da posao završi do kraja ove godine i najavio da će i u budžetu za 2018. godinu biti rezervisan dio sredstava za iste namjene, pošto se na području Distrikta nalazi više desetina ruiniranih objekata, koji se takođe moraju ukloniti.

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  6 × = eighteen