More

  Brčanska Vlada o lošoj realizaciji kapitalnog budžeta

  U izjavi za medije nakon sjednice gradonačelnik Siniša Milić je kazao da je dostignuta cifra od blizu 80 miliona konvertibilnih maraka neutrošenog kapitalnog budžeta.

  Članovi Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, u nastavku 28. redovne sjednice, vodili su diskusiju o problemu sa lošom realizacijom kapitalnog budžeta, koji traje već duži niz godina.

  Dogovoreno je da se, nakon izvještaja nedavno formiranog koordinacionog tijela koje bi pred Vladu trebalo da izađe s presjekom stanja i evidencijom problema u realizaciji kapitalnih projekata, kao i devetomjesečnog izvještaja o realizaciji kapitalnog budžeta po odjelima, održi tematska sjednica na kojoj bi se trebale usvojiti mjere i prijedlozi, kako bi realizacija kapitalnog budžeta bila efikasnija.

  U izjavi za medije nakon sjednice gradonačelnik Siniša Milić je kazao da je dostignuta cifra od blizu 80 miliona konvertibilnih maraka neutrošenog kapitalnog budžeta.

  Vlada je usvojila Izvještaj o izvršenju budžeta za septembar, nakon uvedene prakse mjesečnog izvještavanja o realizaciji budžeta.

  Stambeno zbrinjavanje

  Razmatrajući Informaciju o realizaciji izgradnje 15 individualnih stambenih objekata u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Distriktu, Vlada je dala saglasnost za 11 korisnika za koje su pribavljeni lokacijski uslovi za započetu izgradnju individualnih stambenih objekata.

  Primljena je k znanju Informacija u vezi s preporukom ombudsmana za ljudska prava, koja se tiče žalbe jedne osobe vezane za realizaciju Projekta stambenog zbrinjavanja Roma, i usvojen zaključak da nadležni odjeli pokušaju iznaći način za rješenje problema.

  Vlada je usvojila i prijedloge zaključaka u vezi s izradom Nacrta strategije zapošljavanja u BiH za period 2017–2020. godina, Nacrtom plana o smjernicama politika tržišta rada i aktivnim mjerama zapošljavanja u BiH za 2017. godinu, te inicijativom za osnivanje međunarodnih instituta za razvoj održivih tehnologija na prostoru Jugoistočne Evrope s misijom “Nauka za mir”.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  five + 3 =