More

  Brčaci u Cazinu i Bužimu: Posjetili majku Izeta i Nevzeta Nanića (FOTO i VIDEO)

  - Advertisement -

  Nedavno su u Cazinu boravili Brčaci Aziz Šehović Aziz-aga, Halid Sulejmanović, Vedad Zlatanović, te Mustafa Muminović, hadžija iz Konjević Polja.

  TV gostovanje Aziza Šehovića i Mustafe Muminovića

  Goste je dočekao Cazinjanin Hasan Keranović koji je musafire ugostio u poznatoj Bujrum kući u Cazinu. Osim Keranovića, goste su pozdravili i savjetnik gradonačelnika gospodin Jusuf Bajraktarević, i Emir Macanović – piše cazinski portal Moj Cazin.
  Polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju, odali su počast poginulim borcima, šehidima, te nastavili put obilaska Grada i Kantona.

  Prvi prijem dragih musafira je bio u Centru za kulturu i turizam, zatim je uslijedila posjeta Centralnom šehidskom spomen-obilježju u centru grada, kao i posjeta Starom gradu Ostrožac.

  Nezaobilazna je bila i šetnja gradskim ulicama, što je ekipa novinara RTV Cazin zabilježila u nekoliko zanimljivih kadrova. Keranović otkriva da ih je dalje put odvodi u viteški grad Bužim, gdje ih je dočekao Agan Elkasović i pokazao im sve ono čime se Bužim ponosi. Musafiri su imali priliku da vide Šehidsko turbe rahmetli generala Izeta Nanića, gdje su obišli i radnu sobu generala Nanića i Muzej 505. viteške motorizovane brigade.

  Posebne emocije kod musafira izazvala je posjeta majci rahmetli heroja, Izeta i Nevzeta, Rasimi Nanić.

  Šehović i Sulejmanović posjetili su i mezar borca rahmetli Samira Sijamhodžića, koje su u Brčkom poznavali po nadimku ‘Kondor’, te su tom prilikom pred njegovu dušu proučili Fatihu.

  Prilikom posjete Bujrum kući musafirima su uručene i zahvalnice u znak podrške Hasanovom radu i očuvanju tradicije i kulturne baštine.

  Izvor: Moj Cazin

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img