More

  Brčaci čistili Majevicu

  - Advertisement -

  U sklopu programa obilježavanja Dana Distrikta a u cilju promocije zdravog života i prirodnih potencijala Brčko distrikta BiH, Trkačko-rekreativni klub „Majevica“ Brčko, danas je kod Planinarskog doma “Sveti Bernard” u Zoviku organizovao druženje i akciju pod nazivom „Očistimo Majevicu“, javlja Radio Brčko.

  Današnja akcija čišćenja Majevice je realizovana u saradnji sa sportsko-rekreativnim udruženjima PD „Granaš“, Klubom terenaca „4×4“ „Klubom ljubitelja prirode“, i Civilnom zaštitom Brčko distrikta BiH, te je učešće u njoj uzelo preko 100 učesnika iz Brčkog i okoline.

  Mi smo se danas okupili ovdje da damo svoj doprinos u očuvanju naše životne sredine i nadamo se da ćemo  poslatu poruku svima koji dolaze na obronke Majevice da uživaju u njenim ljepotama ali i da je čuvaju i  nezagađuju. Upravo zato cilj današnje akcije je podići svijest stanovništva o značaju očuvanja naše prirodne sredine.

  Željko Novaković, sekretar Trkačko-rekretivnog kluba Majevica

  Novaković je naglasio da mu je posebno drago što se današnjoj akciji odazvao veliki broj mladih i djece i što se kod njih od najranijih godina stvara odgovornost prema očuvanju prirode i njenih bogastava.

  Svako je imao svoje razloge zašto se danas našao na obroncima Majevice a Aleksandar Tutić je naglasio da želi zajedno sa svojim prijateljima ličnim primjerom dati doprinos u očuvanju životne sredine.

  Došli smo ovdje da čistimo Majevicu i da razvijamo tu ekološku svijest kod ljudi prema očuvanju prirode jer mislim da živimo u prelijepoj zemlji i to treba da čuvamo ne samo za nas nego za našu djecu.

  Osim akcije čišćenja Majevice današnja aktivnost je iskorištena i za obilježavanje deset planinarskih staza sa tablama i putokazima koje  je obezbijedila Europska unija.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img