Bratunac: Promovisana knjiga „Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo“

  Knjiga se bavi analizom i položajem Bošnjaka u bosanskohercegovačkom enitetu Republika Srpska.

  Foto: AA

  U bratunačkom Domu kulture danas je, pred velikim brojem građana i osoba iz javnog i političkog života, promovisana knjiga „Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo“ autora Ramiza Salkića.

  Knjiga se bavi analizom i položajem Bošnjaka u bosanskohercegovačkom enitetu Republika Srpska.

  „Knjiga je moj dug i moja zahvalnost onima koji su dali svoje živote za ovu zemlju. Knjiga je u čast onima koji se bore za našu domovinu, u čast onima koji su se vratili na svoja ognjišta. Oni su danas najveći heroji. Vjerujem da će biti od koristi svima onima koji budu čitali knjigu. Biće dostupna besplatno našem narodu“, rekao je autor knjige Ramiz Salkić.

  Pisac i publicista Mehmed Pargan kaže da knjiga „Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo“ predstavlja kapitalno djelo.

  „Knjiga je analiza svih naših problema. Knjiga je glas svih nas koji živimo u Republici Srpskoj. Mi imamo dokaze o diskriminaciji i problemima, ali dosad nismo imali analizu kako je do diskriminacije dolazilo svih ovih godina. Knjiga nudi i rješenja za probleme koje imamo kao narod, i svima onima koji žele da znaju biće od koristi“, kazao je Pargan.

  Jedan od recenzenata knjige je novinar Samir Karić koji kaže da autor kroz ovu knjigu donosi dosad vjerovatno najtemeljitiji prikaz položaja i stanja Bošnjaka u bh. entitetu RS.

  „Sve ono što građani žele znati o problemima Bošnjaka, od ustavne pozicije, napada na povratnike, diskriminacije, nemogućnosti zapošljavanja, preko pozicije u vlasti i konstitutivnosti, do negiranja identiteta, bosanskog jezika, negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca, sadržano je u ovoj knjizi. Knjiga analizira sve procese u protekle dvije decenije koji su od značaja za Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Karić.

  Knjiga će u narednim sedmicama biti promovisana širom Bosne i Hercegovine.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  one × 1 =