More

  Bratski, a ne jaranski: Brat Senada Šepića državi duguje više od 36.000 KM neplaćenog PDV-a

  Šepići su, sudeći prema zvaničnim podacima, zaista skloni resterećenju poduzetnika, ali ne "jaranskim ekonomskim pristupom" već "bratskim".

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Otvaranje novih radnih mjesta i pokretanje ekonomskog razvoja u BiH na vrhu je liste prioriteta Nezavisnog bloka, novoosnovane političke opcije na čijem čelu je Senad Šepić, aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i budući kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

  Cilj naše ekonomske politike je rasteretiti poduzetnike i osloboditi prostor za zdrav, a ne jaranski ekonomski pristup – kazao je Šepić u jednom od posljednjih medijskih istupa, piše Faktor.

  Šepići su, sudeći prema zvaničnim podacima, zaista skloni resterećenju poduzetnika, ali ne “jaranskim ekonomskim pristupom” već “bratskim”.

  Jedna je firma iz Cazina, Buba Commerc d.o.o., u proteklom periodu bila “rasterećena” od plaćanja PDV-a Upravni za indirektno oporezivanje (UIO) BiH. Samo po osnovu PDV-a ta firma, navodi se u Izvještaju o dužnicima po osnovu PDV-a na dan 4. septembar 2017. godine, duguje državi 36.402,76 KM.

  1000_1507298932Buba_PDV

  Firma u vlasništvu brata zastupnika Senada Šepića na listi dužnika

  Buba Commerc d.o.o. je firma koja je prema dostupnim podacima registrirana za proizvodnju mlijeka, ali i za usluge iznajmljivanja putničkih automobila. Prema podacima Registra poslovnih subjekata u BiH, osnivačica i direktorica firme je Senada Šepić.

  Međutim, sudeći prema informacijama Faktora, iza firme koja državi duguje više od 36.000 KM stoji Suad Šepić, brat zastupnika Senada Šepića. Potvrđuje to i kontakt telefon priložen uz osnovne informacije o kompaniji, a koji je registriran i kojeg koristi upravo Suad Šepić.

  Rasterećen je brat zastupnika Senada Šepića bio i kada su u pitanju obaveze prema Poreznoj upravi FBiH. Tako mu je svojevremeno Porezna uprava FBiH Kantonalni ured Bihać zaplijenila i prodala imovinu radi namirenja poreskih obaveza.

  1000_1507298936Suad_Sepic_prodaja_imovine

  Javni poziv na prodaju zaplijenjene opreme

  Ekonomski rast u BiH bi mnogo lakše bilo ostvariti u okolnostima u kojima bi privrednici poštivali svoje obaveze prema državi pa bi prvi korak ka ispunjavanju svojih deklarativnih programskih načela za Senada Šepića trebalo biti reguliranje obaveza u okviru vlastite porodice.

   

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceFaktor.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  73 − sixty six =