More

  Bošnjačkoj porodici u Švedskoj oduzeta tromjesečna beba

  U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji ) oduzeta tromjesečna beba bez konkretnih dokaza za oduzimanje.

  Idilična, mirna šestočlana porodica sa četvero djece, nastanjena u Landskroni, je u junu 2023. godine primjetila promjene u ponašanju najmlađeg sina Kaana. Dječak se odjednom počeo kočiti, te su zabrinuti roditelji potražili pomoć u bolnici koja se nalazi u Lundu, Švedska, i tada je majka sa Kaanom ostala na pretragama.

  Tokom pretraga ljekari nisu mogli ustanoviti šta uzrokuje kočenja, pa su tražili dozvolu za snimanje glave kod dječaka. Naravno, majka je dala dozvolu i Kaanu je tokom snimanja ustanovljeno krvarenje na mozgu. Nakon toga su tražili dozvolu snimanja skeleta i tokom tog snimanja nisu utvrđeni lomovi, zagnječenja i slične povrede.

  Šta je tačno prouzrokovalo krvarenje ljekari nisu mogli zaključiti, te su izjavili da postoji mogućnost da je urođeno, ali i sumnju da dječak možda ima epilepsiju.

  Tragedija mlade bošnjačke porodice se ne završava na tome, naprotiv tu počinje kafkanski proces za njih.

  Nakon obavljenih snimaka ljekari su obavjestili socijalnu službu, koja je pod sumnjom za zlostavljanje oduzela dječaka Kaana. Dokaza o zlostavljanju nema, tvrde roditelji, te da su ljekari Kaana liječili lijekovima protiv epilepsije, ali bez obzira ima sumnja socijalne službe.

  Tada su oduzeli pored Kaana i ostalo troje djece, ali su nakon kratkog vremena njih troje vratili, jer nisu našli nijedan razlog za njihovo oduzimanje.

  Majka tvrdi da se tako okrutna reakcija socijalne službe, kojom su djeca bez ikakvih najava odmah bila oduzeta, negativno odrazila na djecu.

  A, kako da se ne odrazi negativno? U jednom danu, bez ikakvih provjera, bez najava, bez ispitivanja oduzimaju svu djecu od roditelja. Kakvu su traumu djeca preživjela naprasnim odvajanjem od roditeljskog doma, od strane službenika, ne smijem ni pomislit.

  Kaan, mašallah – taj njegovani, lijepi dječak, koji sada ima pet mjeseci, na žalost, još uvijek je, po tvrdnji roditelja, oduzet bez ikakvih dokaza, i roditelji ne znaju kako će se slučaj dalje odvijati.

  Za socijalnu službu oni su krivi, dok se ne dokaže njihova nevinost.

  Kaanovoj porodici sada ostaje pravna borba i nada, da će svoga voljenog sina ubrzo opet imati u svom zagrljaju piše Bosona.

  Otisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  two + = seven