Bosić: Milić je portparol tajkuna na vrhu SNSD-a

  [BDC TV]

  Jedna u nizu konferencija za medije oko aktuelne političke situacije u Brčko distriktu sazvana je u petak od strane povjerenika SDS-a za Brčko Mladena Bosića. Na konferenciji su iznesene brojne optužbe na račun onih koji, po mišljenju SDS-a i NDP-a, stoje iza krize vlasti, odnosno srpske većine u Brčkom.

  Pojašnjavajući aktuelnu situaciju, koja već desetak dana trese Distrikt, Bosić je kazao da SDS ne stoji iza iste nego da je to poteklo od SNSD-a koji je imao namjeru, a to je i učinio, da SDS izbaci iz vlasti. Tvrdi da su svi potezi SDS-a proistekli kao reakcija na taj potez SNSD-a. Kao glavnog krivca Bosić proziva Uroša Vojnovića jer je svojim glasom, kaže, “odlučio o sudbini većine u okviru srpskog naroda i srušio vlast SDS-a u Brčkom”.

  “Iza ovoga ne stoji gradonačelnik Siniša Milić. On je u ovoj priči samo portparol tajkuna koji se nalaze na vrhu SNSD-a. Ovdje se radi o ličnim interesima vršenja vlasti i na neki način privilegija koje proizilaze iz vršenja vlasti u Brčko distriktu. Ja ću vas napomenuti da su jedine dvije stranke koje su od osnivanja Brčko distrikta do danas u vlasti upravo SNSD i HDZ. Oni su pustili duboko korijenje u strukturu vlasti preko svih javnih službenika koje su postavljali tokom tog perioda i da su preko tog korijenja isisavali novac iz budžeta Brčko distrikta”, rekao je Bosić.

  Bosić je istakao da je proširivanje SNSD-ove većine PDP-ovim kadrom posljedica želje pojedinaca da budu pod svaku cijenu uključeni u vlast.

  “Jasno je da je ova nova srpska skupštinska većina slabija mnogo u odbrani interesa Srba u Brčko distriktu. Ovdje se radi o ličnim interesima. Uroš Vojnović je svojim svjesnim postupkom nanio ogromnu štetu SDS-u, srušio je njeno učešće u skupštinskoj većini i sam sebe isključio iz Srpske demokratske stranke.”

  Istakao je da ponude sa svih strana dolaze svim funkcionerima u vlasti Brčko distrikta.

  “Sa ucjenom da ukoliko ne priđu na tu stranu da će biti smijenjeni. Ja mislim da će se taj period završiti vrlo brzo, da će pohlepa onih koji ulaze u novu vlast biti takva da neće ostaviti puno prostora da se stvari ne završe brzo. Mi ostajemo kompaktni, NDP je izrazio želju da ostane zajedno sa nama u vlasti ili opoziciji, što mi iz SDS-a cijenimo.”

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eleven − = eight