More

  Bosanci i Hercegovci pripremaju veliku novogodišnju proslavu u Saint Louisu, nastupa i naša zvijezda narodne muzike

  - Advertisement -

  Grad u kojem živi više Bosanaca i Hercegovaca nego u bilo kojem drugom mjestu izvan BiH je Saint Louis, koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Missouri. 

  Prvi Bosanci i Hercegovci naselili su se u Saint Louis 1993., a privukli su ih niski životni troškovi i otvorena radna mjesta. Danas se Bosanci i Hercegovci pripremaju za veliku proslavu Nove godine na kojoj će nastupiti popularni pjevač narodne muzike Osman Hadžić, te Sanel Smolo i Mirza Delić. 

  – Drago mi je što ću se nakon dvije godine družiti sa našim ljudima u Americi. Saint Louis je Bosna i Hercegovina u malom i tu žive ljudi iz svih krajeva naše domovine. Ovo će biti najveća novogodišnja proslava u Americi za našu dijasporu. Svi zajedno ćemo proslaviti ulazak u 2022. godinu, koja će, nadamo se, biti bolja od prethodne godine. U Saint Louisu se osjećam kao u Sarajevu u kojem sam odmarao posljednjih dana i gdje sam se družio sa brojnim kolegama, među kojima je bio i Kibi Lubenović. Kada su u pitanju nastupi, u narednom periodu sve zavisi od pandemije i niko od nas pjevača nema dugoročne planove, nego samo nekoliko sedmica unaprijed – kaže Osman Hadžić koji pregovara sa Aleksandrom Milćem Milijem i Sašom Lazićem oko snimanja nove pjesme.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img