Borovac o dešavanjima u Banja Luci: Roditelji imaju pravo znati istinu

  Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac podsjetila je da su sve institucije vlasti u Bosni i Hercegovini dužne poštovati prava zagarantovana Ustavom Bosne i Hercegovine i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama kako bi porodice Dragičević i Memić saznale istinu o tragičnom stradanju njihove djece.

  Foto: Arhiv AA

  Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac reagirala je povodom posljednjih dešavanja u Banja Luci gdje su građani izašli da daju podršku pokretu “Pravda za Davida”, javlja Anadolu Agency (AA).

  “Osuđujem nasilje nad građanima koji su se mirno okupili uz porodicu Dragićević, kao i njihovo privođenje. Okupljanja građana u Banja Luci i Sarajevu traju mjesecima i na skupovima nikada nije bilo nereda. Analizirajući dešavanja koja traju mjesecima, očigledno je da se građani mirno okupljaju kako bi porodicama Dragičević u Banja Luci i Memić u Sarajevu dali snagu i podršku u traganju za istinom. Roditelji stradalih mladića imaju pravo znati istinu i smatram da nadležne institucije trebaju što prije okončati istražne radnje, jer je to jedini način rješavanja agonije u kojoj se nalaze porodice Dragičević i Memić”, istakla je Borovac.

  Borovac je podsjetila da su sve institucije vlasti u Bosni i Hercegovini dužne poštovati prava zagarantovana Ustavom Bosne i Hercegovine i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama kako bi porodice Dragičević i Memić saznale istinu o tragičnom stradanju njihove djece.

  Poštivanje zagarantovanih prava i sloboda je jedini način za postizanje demokratskih standarda kao i punih prava i sloboda svih građana Bosne i Hercegovine.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × eight = forty eight