More

  Bolnica u kojoj ne postoje liste čekanja!

  - Advertisement -

  Bolnica u Tešnju ove godine slavi 25 godina postojanja. Blizu 230 zaposlenih može se pohvaliti izuzetno dobrim odnosom prema pacijentima, koji najbolje ilustruje činjenica da u ovoj ustanovi ne postoje liste čekanja.

  Ova bolnica ima dovoljno lijekova i medicinskog materijala, a od ostalih je izdvaja i to što iz nje ljekari i stručno osoblje ne odlaze.

  Na Opštu bolnicu u Tešnju oslanja se blizu 60 hiljada stanovnika. Svi koji u ovoj ustanovi zatraže medicinsku uslugu neće se suočiti sa dugim listama čekanja.

  ANKETA

  “Jesam, zadovoljna sam. Ja sam iz Maglaja, dolazim doktorima, jesam.”

  “Jesam, svakako da jesam.”

  “Previše zadovoljna. To je možda 3-4 dana ako se mora napraviti neki veliki pregled, pa ima redoslijed pacijenata, ali ne više.”

  Blagonakloni odnos prema pacijentima ovdje je, kažu, dio tradicije.

  ”Na neki način imamo jedno razmišljanje, posao koji će nam doći ili koji nas čeka možemo raditi odmah ili sa nekim zakašnjenjem. Ipak moramo sav posao uraditi, pa ako već sve te pacijente moramo pregledati, tretirati ili bilo šta, bolje da ih pregledamo odmah nego za neko određeno vrijeme, za par mjeseci. Niko nam neće drugi to uraditi tako da je to otprilike jedan razlog zašto nema liste čekanja”, kazao je Besim Prnjavorac, ljekar u Opštoj bolnici Tešanj.

  Osim što ne postoje liste čekanja, u Bolnici u Tešnju zdrave su i finansije, pa već godinama bilježe pozitivno poslovanje.

  “Građani opštine Tešanj, pa i čitav javni sektor, tu bolnicu doživljavaju svojom. I oni znaju da svaki dug ili svako opterećenje koje nastane oni moraju sami izmiriti. S druge strane, vrlo su svjesni da ukupno poslovanje Bolnice zavisi od njihovog odnosa prema pacijentima”, objasnio je Suad Husić, načelnik opštine Tešanj.

  Bolnica u Tešnju na koju se oslanja stanovništvo četiri opštine Zeničko-dobojskog kantona imuna je i na glavnu boljku bh. zdravstva, a to je odlazak ljekara i stručnog osoblja. Iz ove bolnice niko ne želi otići, a ono što im je prioritet jeste zdravlje i dobrobit pacijenata.

  “Mi se trudimo da se maksimalno logistički pokrijemo. Da sve ono što treba pacijentima da Bolnica nabavi i da kompletna usluga bude bez ikakvog učešća naših pacijenata, osim onoga što je država propisala kao participaciju”, dodao je Prnjavorac.

  Bolnica Tešanj ima pozitivno poslovanje, nema problema s nedostatkom lijekova i medicinskog materijala i ovo je ustanova u kojoj je pacijent uvijek na prvom mjestu. Ovo je zdravi primjer bh. zdravstva.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceN1

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − 2 = seven