More

  Bojan Letić za Otisak: Najbolje tek dolazi, uživam na Pirinejima

  - Advertisement -

  Bosanskohercegovački internacionalac Bojan Letić u potpunosti uživa u boravku na tlu Kastilje.

  Fudbaler španskog Mirandesa, već u svojoj drugoj sezoni u klubu, stasao je u jednog od najpouzdanijih pojedinaca tima sa Municipala Anduve.

  Dres Mirandesa, trenutno predstavlja krunu, već sada igrački prebogate fudbalske karijere.

  Dvadesetosmogodišnji Brčak nakon jednogodišnje adaptacije na novu sredinu, pokazuje zbog čega je doveden na Anduvu.

  Nekadašnji as Žiline, Karvine, Sarajeva i Radničkog, kvalitetnim partijama apsolutno je opravdao očekivanja rukovodstva Mirandesa zavrijedio simpatije mnogobrojnih pristalica crveno-crnih.

  U potpunosti fokusiran na fudbal

  Bojan Letić (28) prije povrede bočnog mišića, tokom ovosezonskog izdanja LaLige 2 zabilježio je 8 besprijekornih nastupa u dresu Mirandesa, pri kojima je zavrijedio tri nominacije za najboljeg pojedinca susreta.

  Talentovani defanzivac, temeljitim pristupom i angažmanom, nakon nešto skromnijeg ulaska u sezonu, iskoristio je ukazanu priliku i pokazao o kakvom fudbaleru se radi i svojim igrama najavio još uspješniju epizodu u Španiji.

  Ponosan sam na sebe, napredujem iz dana u dan, u svim segmentima.

  Navikao sam se na život, kulturu, novo govorno područje i sada sam u potpunosti fokusiran na fudbal.

  Raduje me kako se odvijaju stvari u Mirandesu uz čvrsto ubijeđenje da ono najbolje tek očekuje ekipu i mene“, kazao je Letić u razgovoru za Otisak.ba.

  Kvalitetom nadoknaditi bodove

  Fudbaleri Mirandesa, u odsustvu sportske sreće, trenutno se nalaze na 18. poziciji španske Segunde sa 20 osvojenih bodova nakon 19 odigranih susreta.

  Drugoligaški maraton u režiji fudbalskih velikana personifikacija je neizvjesnosti i kvaliteta.

  U prilog tome ide i činjenično stanje koje pokazuje bodovnu razliku između timova koji se sada nalaze u opasnoj zoni te onih koji bi prema trenutnom stanju igrali baraž za elitnu Primeru, a iznosi svega 10 bodova razlike.

  Trenutno stanje na tabeli nije pravi odraz stanja situacije. Ekipa je ove godine čak i talentovanija nego prethodne.

  Uprava je orijentisana na mlade igrače koji za sada ne mogu dobiti šansu u svojim matičnim klubovima kao što su Atletico Madrid, Sevilla, Celta Vigo, pa svoju afirmaciju traže u Mirandesu.

  Vjerujem da ćemo kvalitetom nadoknaditi bodove koje smo olako ispustili i pokazati da zaslužujemo više od trenutnog“, dodao je Letić.

  Oporavak od povrede

  Letić se oporavlja nakon pomenute povrede bočnog mišića, koja ga je tokom prethodne tri nedelje, udaljila sa španskih travnatih površina.

  Jedna veoma raritetna pojava u svijetu fudbala, sada je iza brčanskog fudbalera koji je počeo sa individualnim trenažnim procesom.

  Povreda je veoma čudna, čak se ni u klubu nisu susretali sa istom.

  Hvala Bogu, ona je sada poprilično sanirana i nakon perioda odsustva, nastavljam sa aktivnostima kako bih se što prije vratio u prijašnju formu i stavio se na raspolaganje saigračima i stručnom štabu“, naglašava Letić.

  Mirandesu mjesto u gornjem domu

  Pulene Lole Escobara koja slovi za jednu od naefikasnijih ekipa u šampionatu, čiji susreti obiluju golovima očekuju još 24 prvenstvena ispita uz nastup u španskom Kupu Kralja.

  Ovosezonski ciljevi jasno su postavljeni, uz podršku navijača, ne tako daleko od ostvarivog.

  Prije svega želimo popraviti bodovni saldo na sopstvenom kontu. Iako rezultati tako ne govore, ove sezone zaista dobro igramo, tako da očekujemo da će i rezultati čim prije biti pokazatelj toga.

  Mirandesu je mjesto u gornjem domu tabele, uprkos snažnoj konkurenciji. Vjerujem da ćemo se uskoro i pozicionirati u vrhu“, optimističan je Bojan Letić.

  Život u Španiji

  Letić se na kraju kratko osvrnuo i na buduće planove. Poznat po skromnosti, iskusni internacionalac ne krije da mu se Španija mnogo dopada, ali ne žuri sa donošenjem odluka o sopstvenoj, ne samo fudbalskog, nego i cjelokupnoj budućnosti.

  Idem korak po korak, Španija je prelijepa zemlja, odgovara mi u mnogo aspekata. Presrećan sam u Mirandesu i potpuno fokusiran na uspjeh kluba.

  Razmišljam o životu u Španiji i posle fudbala, ali je to ipak daleko sa današnje tačke gledišta“, zaključio je Letić.

  Bojan Letić desno [Foto: Ustupljeno Otisku]

  NOVINAR: Dejan Jovičić

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img