More

  Biznis forum Brčko: Učešće potvrdile entitetske privredne komore sa delegacijama privrednika

  "Drago mi je da će Brčko distrikt Bosne i Hercegovine biti mjesto koje će u toku prvog Biznis foruma spojiti diplomatiju, ekonomiju i praksu skoro svih relevantnih faktora u BiH kada je u pitanju razvoj privrede i privlačenje novih investicija", rekao je u izjavi za Otisak.ba Damir Bulčević.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Direktor 1. Biznis foruma Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i glavni koordinator Vlade Distrikta Damir Bulčević prezentirao je plan ovog događaja u privrednim komorama oba bh. entiteta.

  Obje privredne komore su obradovane idejom organiziranja Biznis foruma u Brčkom, jer smatraju da Brčko ima izuzetne potencijale za razvoj.

  Potvrdile su svoje učešće sa delegacijama privrednika koji su njihovi članovi.

  “Drago mi je da će Brčko distrikt Bosne i Hercegovine biti mjesto koje će u toku prvog Biznis foruma spojiti diplomatiju, ekonomiju i praksu skoro svih relevantnih faktora u BiH kada je u pitanju razvoj privrede i privlačenje novih investicija”, rekao je u izjavi za Otisak.ba Damir Bulčević.

  [Otisak.ba]
  Učešće potvrdilo 13 ambasada u BiH

  Učešće na 1. Biznis forumu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine do sada je potvrdilo 13 ambasada u Bosni i Hercegovini, koje će svojim privrednim zajednicama prenijeti obavijest i tražiti da se uključe u ovaj događaj.

  Organizacioni odbor Foruma obavio je sastanak sa brčanskom Privrednom komorom i privrednicima koji su uključeni u organizaciju.

  Učešće na Forumu do sada je prijavio značajan broj privrednika.

  “Ključ uspjeha ekonomije bilo kojeg grada ili države sastoji se od jake veze između državnih službi i privredne zajednice, kao i uključivanja stručnog mišljenja kao neizostavnog faktora bilo koje odluke. Biznis forum Brčko distrikta BiH treba da predstavlja okvirnu platformu novog ciklusa razvoja Brčkog koja će povezati sve tri pomenute strane”, rekao je Bulčević ranije za Otisak.

  ‘Novi ciklus razvoja distrikta Brčko’

  Vizija Foruma je da kroz poslovni susret osigura kontakt između domaćih i stranih poslovnih ljudi, kompanija i investitora, u cilju ostvarivanja njihovih ideja i unaprjeđenja poslovne klime Brčko distrikta BiH.

  Organizator Biznis foruma je Vlada Distrikta. Bit će organiziran u pet panela, i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

  Glavna tema Biznis foruma je “Novi ciklus razvoja distrikta Brčko”.

  Bulčević je ranije najavio da će na ovom događaju, koji se održava od 8. do 10. novembra, biti prezentirani novi projekti Vlade Brčko distrikta BiH.

  Vlada Brčko distrikta BiH 11. septembra je obavijestila sve zainteresirane pravne i fizičke osobe koja žele da učestvuju u radu 1. Biznis foruma Brčko distrikta BiH da prijavu mogu izvršiti putem sljedećeg linka: http://econforbd.com/registracija/index.php. Prijave traju do 31. oktobra.

  Učešće u organizaciji ovog događaja uzeo je i Ekonomski fakultet Brčko.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty five ÷ = five