More

  Biznis forum Brčko: Jedan od panelista direktor JP Putevi Brčko prof. dr Miroslav Miškić

  "Vjerujem da će na osnovu zaključaka sa Foruma donosioci važnih odluka u Distriktu pravilno i urgentno sagledati, i to u punom kapacitetu, sve mogućnosti da se od Distrikta stvori dobro i sigurno mjesto za investiranje, sa što bržim i lakšim procedurama za implementaciju", kazao je Miškić za Otisak.ba.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  “Prvi Biznis forum u organizaciji Vlade Brčko distrikta i Ekonomskog fakulteta u Brčkom je zaista dobra vijest za poslovnu zajednicu i širu javnost koja je željna ostvarenja novih poslovnih ideja i progresa.

  Očigledno je stagniranje u mnogim segmentima društvenog i privrednog života, letargija i bezidejnost, sve to jasno ukazuje da se nešto mora promijeniti.

  Zato je organizacija jednog ovakvog događaja veoma važna i dobra vijest i aktivnost koja donosi optimizam da postoje ljudi i procesi koji žele da se krene odlučnije i uspješnije naprijed.

  Prema najavama, lično očekujem spoj i sinergiju diplomatije, politike, biznisa, investicija i svakako, nadati se, dobrih i korisnih ideja, koje bi trebalo pretočiti u djelo i u praksu.

  Forum će sigurno biti dobra prilika da se razmijene mišljenja sa poslovnom zajednicom Distrikta i regiona, te definiše strategija ubrzanog razvoja i djelovanja.

  Siguran sam da će se čuti nešto novo i korisno, pravilno sagledati put kojim ide naša ekonomija, koja se i pored svih poteškoća iz dana u dan mijenja u mnogim segmentima.

  Vjerujem da će na osnovu zaključaka sa Foruma donosioci važnih odluka u Distriktu pravilno i urgentno sagledati, i to u punom kapacitetu, sve mogućnosti da se od Distrikta stvori dobro i sigurno mjesto za investiranje, sa što bržim i lakšim procedurama za implementaciju. Ukoliko se to desi, vjerujem da investicije neće izostati”, kazao je za Otisak.ba direktor Javnog preduzeća Putevi Brčko prof. dr Miroslav Miškić, koji će biti jedan od panelista na Forumu.

  Učešće potvrdilo 13 ambasada u BiH

  Učešće na 1. Biznis forumu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine do sada je potvrdilo 13 ambasada u Bosni i Hercegovini, koji će svojim privrednim zajednicama prenijeti obavijest i tražiti da se uključe u ovaj događaj.

  Organizacioni odbor Foruma obavio je sastanak sa brčanskom Privrednom komorom i privrednicima koji su uključeni u organizaciju.

  Učešće na Forumu do sada je prijavilo 80-ak privrednika.

  “Ključ uspjeha ekonomije bilo kojeg grada ili države sastoji se od jake veze između državnih službi i privredne zajednice, kao i uključivanja stručnog mišljenja kao neizostavnog faktora bilo koje odluke. Biznis forum Brčko distrikta BiH treba da predstavlja okvirnu platformu novog ciklusa razvoja Brčkog koja će povezati sve tri pomenute strane”, rekao je u izjavi za Otisak.ba glavni koordinator Vlade Distrikta i direktora Biznis foruma Damir Bulčević.

  ‘Novi ciklus razvoja distrikta Brčko’

  Vizija Foruma je da kroz poslovni susret osigura kontakt između domaćih i stranih poslovnih ljudi, kompanija i investitora, u cilju ostvarivanja njihovih ideja i unaprjeđenja poslovne klime Brčko distrikta BiH.

  Organizator Biznis foruma je Vlada Distrikta. Bit će organiziran u pet panela, i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

  Glavna tema Biznis foruma je “Novi ciklus razvoja distrikta Brčko”.

  Bulčević je ranije najavio da će na ovom događaju, koji se održava od 8. do 10. novembra, biti prezentirani novi projekti Vlade Brčko distrikta BiH.

  Vlada Brčko distrikta BiH 11. septembra je obavijestila sve zainteresirane pravne i fizičke osobe koja žele da učestvuju u radu 1. Biznis foruma Brčko distrikta BiH da prijavu mogu izvršiti putem sljedećeg linka: http://econforbd.com/registracija/index.php. Prijave traju do 31. oktobra.

  Učešće u organizaciji ovog događaja uzeo je i Ekonomski fakultet Brčko.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  one × = six