Bivši borci nakratko blokirali petlju Šićki Brod

  Grupa nezadovoljnih bivših boraca u podne je blokirala petlju Šićki brod u Tuzli kao znak upozorenja.

  Krajem februara, grupa nezadovoljnih boraca držala je u blokadi tuzlansko saobraćajno čvorište tri dana [Al Jazeera]

  Grupa nezadovoljnih demobilisanih boraca Armije RBiH u ponedjeljak je u podne blokirala petlju Šićki brod u Tuzli. Blokada je trajala 15 minuta kao znak upozorenja, javljaju agencije, prenosi Otisak.ba.

  Ponovo su od nadležnih zatražili uspostavu jedinstvenog registra boraca, borački dodatak i ukidanje finansiranja svih boračkih organizacija, iskazavši nezadovoljstvo što njihovi zahtjevi još uvijek nisu ispunjeni i nakon održanih protesta u februaru.

  Krajem februara, grupa nezadovoljnih boraca držala je u blokadi tuzlansko saobraćajno čvorište, Šićki Brod tri dana.

  [Anadolija]
  Najavili su da će održati sastanak 14. aprila u Srebreniku, na kojem će odlučiti o daljnjim koracima, te hoće li održati proteste pred Parlamentom FBiH. Ukoliko se njihovi zahtjevi ne riješe, najavili su radikalnije mjere.

  Grupa veterana u Sarajevu

  U popodnevnim časovima je blokiran magistralni put M17 Zenica – Žepče u mjestu Donja Golubinja.

  Demobilisani borci u FBiH su takođe blokirali i magistralni put M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, u mjestu Karamustafići.

  Zbog protesta građana, obustavljen je saobraćaj na graničnom prijelazu Bijača, saopštio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

  Manja grupa demobilisanih boraca okupila se i u Sarajevu ispred zgrade Paralmenta FBiH, javlja Al Jazeera.

  Podsjećaju da njihova tri zahtjeva federalne vlasti nisu ispunile. Ne žele davati izjave niti otkrivaju da li će i ovoga puta blokirati ceste.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − four = three