More

  BIMAL iz Brčkog preuzeo fabriku jestivog ulja iz Srbije

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  BIMAL Grupa završila je postupak potpunog preuzimanja somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL Sunce, i na taj način postala jedini vlasnik kompanije.

  Šta znači potpuno preuzimanje somborske fabrike i je li ostvaren konačni cilj, a šta to znači za razvoj Distrikta Brčko?

  – Naš konačni cilj je ostvaren budući da je BIMAL Grupa sa sjedištem u Brčkom od preuzimanja većinskog paketa udjela BIMAL Sunca 2019. godine imala namjeru preuzeti fabriku u potpunosti. Za razvoj Brčko distrikta to znači da smo mi prva prehrambena industrija iz Brčkog koja je uspjela kupiti fabriku u Srbiji. Istovremeno, to za uljarsku industriju u Bosni i Hercegovini osigurava dalju stabilnost u budućnosti. Proširenje poslovanja u isto vrijeme daje zaposlenima mogućnost fluktuacije kadrova unutar BIMAL Grupe, te mogućnost zaposlenja na različitim lokacijama poslovanja – pojasnio je za Faktor Draško Bojić iz BIMAL-a Brčko.

  BIMAL Grupa će proizvodnjom u dvije fabrike, u Brčkom i u Somboru, godišnje plasirati više od 250.000 tona poluproizvoda i gotovih proizvoda na domaća tržišta, kao i na svoja tradicionalna izvozna tržišta Turske i Bliskog istoka. Veći proizvodni kapaciteti znače i čvršću poziciju na tržištu Evropske unije, gdje BIMAL već izvozi svoje specijalne proizvode, kao i potpuno ostvarivanje potencijala izvoza na tržište jugoistočne Azije.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  six ÷ two =