More

  BiH od Svjetske banke dobija grant od 8 miliona eura

  Sredstva odobrena ovim grantom dolaze iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan, a njima će upravljati Međunarodna banka za obnovu i razvoj.

  Ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine, Srđan Amidžić, zajedno sa šefom Kancelarije Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Christopherom Sheldonom, nedavno je potpisao Sporazum o grantu u iznosu od 8 miliona eura. Ovaj grant je namijenjen za finansiranje uređenja plovnog puta na koridoru rijeke Save, što uključuje i deminiranje desne obale, predstavljajući prvu fazu ovog značajnog projekta.

  Glavni cilj projekta je unaprijediti zaštitu od poplava i poboljšati prekograničnu saradnju u oblasti voda na koridorima Save i Drine. Ova inicijativa će doprinijeti stvaranju sigurnijeg i održivijeg okruženja za lokalno stanovništvo, kao i za privredne subjekte koji se oslanjaju na plovni put.

  Sredstva odobrena ovim grantom dolaze iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan, a upravljaće njima Međunarodna banka za obnovu i razvoj. Ministarstvo komunikacije i transporta Bosne i Hercegovine pružit će podršku u implementaciji ovog projekta, što će dodatno osigurati njegov uspješan ishod.

  Nakon potpisivanja sporazuma, Amidžić je izrazio zahvalnost Sheldonu za dosadašnju saradnju, dok je Sheldon najavio dalju podršku projektima u Bosni i Hercegovini. Ovo partnerstvo između bh. vlade i Svjetske banke nastaviće da igra ključnu ulogu u postizanju dugoročnih razvojnih ciljeva i poboljšanju kvaliteta života građana.

  (Oslobođenje)

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − eight = one