More

  Bezbjedonosna situacija u Brčkom tokom vikenda: Provala u džamiju, drsko ponašanje, iz saobraćaja isključeno 19 vozača

  spot_imgspot_img

  – U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kirminaliteta zabilježena su dva krivična djela i to: teške krađe iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  – Izdvajamo prijavu od dana 08.08.2022. godine u 05.22 sati da je nepoznato lice ili više njih u toku noći izvršilo provalnu krađu u prostorije džamije u mjestu Brka. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i preduzeli istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju predmetnog krivičnog djela i otkrivanju počinioca.

  – U navedenom vremenskom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira kada su licima K.T. rođenom 1999. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, te M.B. rođenom 1991. godine u Brčkom nastanjen u naselju Ilićka zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, uručeni prekršajni nalozi.

  – Izdvajamo događaj od dana 06.08.2022. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH prijavljena glasna muzika u jednom ugostiteljskom objektu u centru Brčkog, te su vlasnici objekta S.V. rođenoj 1999. godine u Jajcu nastanjenoj u Brčkom, te izvođaču muzičkih sadržaja licu M.B rođenom 1992. godine u Pljevljima, nastanjenom u

  Brčkom, uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana 23 „”Remećenje mira” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

  – Tokom navedenog perioda zabilježene su tri saobraćajne nezgode.

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga 17 vozača je isključeno je zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola od kojih tri imaju manje od tri godine vozačkog iskustva, a nemaju navršenu 21 godinu, te dva lica koja su vozilima upravljala nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × 9 = twenty seven

  Čitano

  Povezani članci