More

  Bezbjednosna situacija u Brčkom od25.-28.8: Drsko ponašanje, dvoje poginulih….

  - Advertisement -

  U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH nisu zabilježena krivična djela.

  JAVNI RED I MIR:

  U navedenom vremenskom periodu zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira od 25.08.2023. godine, te će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti upućen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica A.P., rođeno 1987. godine iz Brčkog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. ”Drsko ponašanje” i 5. ”Učestvovanje i izazivanje tuče” , a protiv lica N.M., rođeno 1978. godine iz Bosanskog Broda zbog počinjenog prekršaja iz člana 6. ”Posebno drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

  SAOBRAĆAJ:

  Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode od kojih jedna sa materijalnom štetom i jedna sa smrtnom posljedicom.

  Izdvajamo saobraćajnu nezgodu sa smrtnom posljedicom koja se dogodila dana  27.08.2023. godine, oko 20:00 sati u ulici Mostarska u kojoj je došlo do udara motornog vozila u pješake. Policijski službenici su na licu mjesta utvrdili da se radi o putničkom motornom vozilu marke  ‘’Ford Fokus’’ kojim je upravljao vozač A.H., rođen 2002. godine iz Brčkog, a koji je navedenim vozilom udario u dva pješaka rođena 1976. godine i 2011. godine koja su smrtno stradala. Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen je uviđaj na licu mjesta, te su preduzete i druge istražne aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se saobraćajna nezgoda dogodila.

  Zbog postojanja osnova sumnje da je vozač motornog vozila marke ‘’Ford Fokus’’ počinio krivično djelo ”Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja” iz člana 330. stav 2.  Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, isti je u 21:55 sati lišen slobode, te će dana 28.08.2023. godine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat  u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

  Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno devet vozača i vozila. Od toga pet vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola,  jedno lice jer je vozilom  upravljalo prije sticanja prava na upravljanje, jedan vozač koji je  upravljao vozilom, a utvrđeno je da ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom ‘’B’’ kategorija, te dva vozila zbog isteka registracije.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Dana 26.08.2023. godine u mjestu Jemena u rijeci Savi pronađeno je lice S.K., rođen 1944. godine, za kojim je od strane Policije Brčko distrikta BiH bila raspisana potraga dana 24.08.2023. godine.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − three = 1