Benjamin Malkić: Najmlađi skupštinski zastupnik u Brčkom u historiji

Svečanom zakletvom na trećoj redovnoj sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH, 25-godišnji Benjamin Malkić i službeno je postao najmlađi zastupnik ikada izabran. U razgovoru za Otisak Malkić je pričao o svojim ciljevima i vizijama za ovu lokalnu zajednicu.

Ono što bih želio istaći, da su mladi uistinu gorivo budućnosti jedne države, a ja bih zaista volio da mi punim gasom krenemo ka novom prosperitetu, novom napretku.

Godine 2018. na UNTZ, Malkić je stekao zvanje dipl. ing. medicinske radiologije, kao predsjednik MZ Šatorovići radio je na unapređenju Šatorovića. Iza njega su mnogi projekti i svima je dobro znan.

- Reklama -

Želio bih istaći da bih volio uistinu vidjeti svoj grad, svoju lokalnu zajednicu u nekom punom kapacitetu, da ne smatramo svoju državu samo zemljom staraca, nego zemljom mogućnosti, potencijala, prosperiteta.

Nije se nadao mandatu u Skupštini, kaže, a 1.151 pojedinačni glas je velika pobjeda za njega. Nakon njegove prve sjednice, njegove komšije i prijatelji iz Šatorovića su mu pripremili doček te uz bakljadu pozdravili novog zastupnika. Doček je propratio i vatromet.

Videonovinar: Kristian Bilić