More

  ‘Beba više’: Uskoro muzičke radionice ‘Carstvo i drugarstvo’

  Ova aktivnost ima za cilj da kroz igru i druženje njeni polaznici naprave prve muzičke korake.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Iz Udruženja “Beba više” iz Brčkog u petak je najavljeno da volonteri ove organizacije, profesorice Aleksandra Lizdek i Anja Ž. Petković, uskoro počinju sa održavanjem muzičkih radionica za djecu uzrasta od četiri do osam godina “Carstvo i drugarstvo”, javlja Otisak.ba.

  Ova aktivnost ima za cilj da kroz igru i druženje njeni polaznici naprave prve muzičke korake.

  Iz Udruženja navode da pažljivo osmišljen plan i program koji sadrži programe koje kreiraju i realizuju profesori muzike upoznaje najmlađi uzrast sa osnovnim muzičkim vještinama i znanjima:

  • upoznaju sopstvene vokalne sposobnosti,
  • razviju sluh,
  • shvate svijet oko sebe i iskažu svoja lična iskustva,
  • razviju osjećaj za ritam,
  • razviju intelekt,
  • budu druželjubivi.

  Ljubav, bolja motorika, razvoj inteligencije

  “Muzičko putovanje započinje se upoznavanjem kompozicija različitih muzičkih sadržaja i karaktera, u cilju stvaranja svijesti o emociji koju prenosi muzika”, naglašava profesorica klavira Anja Ž. Petković.

  “U početku, intenzivno se radi ritam, intoniranje tonova, sviranje i pjevanje odabranih pjesama pojedinačno i grupno, u cilju daljeg razvoja sluha i muzičke memorije”, dodaje Petković.

  Ovaj ciklus je propraćen upoznavanjem sa različitim muzičkim instrumentima kroz slušanje muzike.

  “Muzička radionica ima za cilj da stavi akcenat na potpunom muzičkom opismenjavanju polaznika”, rekla je Aleksandra Lizdek, profesor solo pjevanja.

  “Uvodi se grupno pjevanje u vidu hora. Časovi se realizuju u manjim grupama. Grupe se formiraju u zavisnosti od broja kandidata, gdje bi se djeca djelila u dvije grupe. Prvu grupu čine djeca mlađeg uzrasta od četiri do pet, i druga grupa od šest do osam godina. Časovi će trajali sat vremena, jednom sedmično, po grupi. Cilj muzičkih radionica je da u djeci prvenstveno probudi ljubav, a i da podstiče bolju motoriku i razvoj inteligencije kod djece. Radionice će u potpunosti obuhvatiti i ispoštovati formu inkluzije, jer su nam sva djeca podjednako važna i bitna”, rekla je koordinator Udruženja “Beba više” Milijana Simić.

  Javni nastupi

  Sa prvim naučenim notama realizuju se javni nastupi, koji predstavljaju sastavni dio daljeg muzičkog usavršavanja.

  Polaznici muzičke radionice počinju da grade svoje koncertno iskustvo, razvijaju kreativnost i kao takvi veoma brzo i lako napreduju, navode iz Udruženja.

  Svi zainteresovani mogu se javiti na Facebook stranicu “Beba više” na kojoj će i najaviti pripremni roditeljski sastanak, gdje će precizirati termine održavanja i sve ostalo vezano za početak ove aktivnosti.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ one = three