More

  Banja Luka: Halid Emkić održao predavanje mladim aktivistima

  Povodom Međunarodnog dana mladih, u organizaciji Misije OSCE-a u BiH, 09. i 10. avgusta 2017. godine, u Banjoj Luci održana je dvodnevna naučno-stručna radionica za mlade aktiviste u BiH.

  - Advertisement -

  Povodom Međunarodnog dana mladih, u organizaciji Misije OSCE-a u BiH, 09. i 10. avgusta 2017. godine, u Banjoj Luci održana je dvodnevna naučno-stručna radionica za mlade aktiviste u BiH.

  Naučno-stručna radionica je obrađivala rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija i to: 2250 – Mladi, mir i sigurnost i Rezolucija 1325 – Žene, mir i sigurnost.

  Cilj radionice, koja je okupila bivše učesnike Ljetne škole “Mladi i sigurnost” u organizaciji Misije, članove Savjetodavne grupe mladih Misije OSCE-a u BiH, mlade romske aktiviste, aktiviste organizacije “Ker internešnel”, te druge stručnjake za pitanja mladih, bio je davanje doprinosa razvoju buduće generacije mladih praktičara i preporuka za sprovođenje obaveza BiH na ovom polju.

  Šef Misije OSCE-a u BiH Džonatan Mur izjavio je da mlade žene i muškarci imaju značajnu ulogu u izgradnji mira i promociji tolerancije.

  “Naš prioritet mora da bude razvijanje kritičkog mišljenja i otvorenost uma mladih ljudi, te njihovo podsticanje na učestvovanje u društvenim procesima”, rekao je Mur povodom Međunarodnog dana mladih.

  On je naveo da su mladi ključni partneri u obezbjeđivanju pozitivnih i održivih promjena u društvu, saopšteno je iz OSCE-a.

  Na poziv Misije OSCE-a u BiH, naučno-stručnoj radionici prisustvovao je i dr Halid Emkić iz Policije Brčko distrikta BiH, gdje je održao predavanje na temu “Mladi i policija u prevenciji kriminaliteta – teorijski i praktični aspekti”, u kojoj je sa naučnog i teorijskog aspekta govorio o prevenciji i kriminalističkoj prevenciji te kriminalističkoj operativi sa posebnim akcentom na učešće mladih u prevenciji kriminaliteta kroz partnerski rad sa policijom.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = three