More

  Balkanska smotra atletike: Kristinin skok i Danisov sprint ka ličnom rekordu

  Kraljevski prijem za atletičare u Kraljevu, aksiom Balkanskog prvenstva za mlađe juniore na kome su nastupe, ali i lične rekorde zabilježile zvijezde Atletskog kluba Cross. Danis Avdić istrčao ka ličnom rekordu, Kristina Trkulja sazrijela u četvrto koplje Balkana.

  Balkanski šampionat ugostio je sedamnaest zemalja učesnica. Reprezentacija Bosne i Hercegovine, pod čijom zastavom su nastupili i atletičari iz Brčkog, u Kraljevo je stigla sa dvadeset takmičara.

  Ekspediciju Bosne i Hercegovine činilo je deset dječaka i deset djevojčica, pod budnom patronažom petorice trenera. Brčko distrikt je imao svoje predstavnike na balkanskoj smotri atletike. Davor Todorović u ulozi člana trenerskog tima nacionalne ekipe, predvodio je grupu u čijem sastavu su nastupali i Kristina Trkulja, odnosno Danis Avdić.

  Kristina Trkulja fenomenalnim dometom od 43,90 u disciplini bacanja koplja za nijansu je ostala bez postolja, ali ipak oborila lični rekord i stasala u četvrto koplje Balkana. Davor Todorović, stručnjak za sprinterske dionice savjetima je trasirao put Danisu Avdiću ka ličnom rekordu (11,43) u trci na 100m, čime su Crossovci apsolvirali uspješan reprezentativni vikend.

  Danis Avdić, pored individualnog nastupa, trčao je i štafetu 4x100m tokom koje je reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila osmo najbolje vrijeme.

  Premijerno izdanje u nacionalnom dresu ostaće upečatljivo za trio iz Brčkog koji nastavlja program progresije kao jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u Brčkom.

  U razgovoru za Sportal, trener Todorović nije krio oduševljenje nastupima svojih atletičara.

  “Premijerni nastup i lični rekordi na istom samo su dokaz da smo kao klub na pravom putu. Mnogo truda nagrađeno je nastupom na Balkanskom porvenstvu. Iako nismo dosegnuli postolje, možemo biti izuzetno zadovoljni pruženim u Kraljevu.“

  Novinar: Dejan Jovičić
  Foto: Ustupljeno Sportalu

  Čitano

  Povezani članci