More

  Bahrija Ribić, zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine pristupio Stranci demokratske akcije

  - Advertisement -

  Rođen je 08.03.1972. godine u Šatorovićima. Ugledni je brčanski privrednik, po zanimanju diplomirani agronom poljoprivrede. U političkom životu je prisutan od 1996. godine, a trenutno zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Posljednjih osam godina obavljao je funkcije člana  Predsjeništva  i člana Glavnog odbora Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

  O razlozima za za napuštanje Stranke za Bosnu i Hercegovinu i skupštinske većine je rekao:

  „Učestvujući u skupštinskoj većini u kratkom roku sam uvidio nefunkcionalnost i bezidejnost bošnjačkih predstavnika u izvršnoj vlasti Distrikta. Nisam dobio podršku za aktivnosti koje bi dovele do poboljšanja uvjeta za razvoj privrede i poljoprivrede, a time i do realizacije velikih kapitalnih projekata. Bilo je neprihvatljivo pripadati dijelu skupštinske većine čije djelovanje za rezultat ima nanošenje štete interesima bošnjačkog naroda.“

  Zašto Stranka demokratske akcije?

  „Kao jedan od osnivača MOS-a ( Muslimanski omladinski savez) Šatorovići, dobro sam upoznat sa idejom i ciljevima Stranke demokratske akcije koja je i dalje jedina autentična politička opcija koja u prvi plan stavlja interese države Bosne i Hercegovine i njenih državljana, stoga sam odlučio da svoj politički angažman nastavim kroz SDA. Kako na lokalnom tako i na državnom nivou rukovodstvo SDA čini sve kako bi spriječilo nasrtaje na državu Bosnu i Hercegovinu i dalo svoj doprinos daljem napretku i jačanju svih oblasti bitnih za razvoj jednog društva.

  U narednom periodu svoju energiju ću usmjeriti na unapređenje uslova za ekonomski razvoj Distrikta posebno agrara, razvoj infrastrukture u mjesnim zajednicama koje su zbog neravnomjernog rasporeda budžeta ostale uskraćene za kapitalne projekte te podršku saborcima i boračkoj populaciji kao i na društveno koristan rad.“, saopćeno je iz SDA Brčko

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = two