More

  Bahrija Ribić poručio: Neću podržavati „tijesnu“ većinu u Brčkom

  Obzirom da se u posljednje vrijeme u političkim kuloarima špekulira da ću u narednom periodu, do lokalnih izbora, podržavati „tijesnu“ vladajuću većinu u Brčkom, putem ovoga saopćenja to odlučno demantujem.

  Do kraja mandata djelovat ću kao nezavisni zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i moj rad će biti maksimalno posvećen razvoju privrede i poljoprivrede te stvaranju boljih uslova za život na ovim prostorima. Zajedno sa kolegom Abdulahom Iljazovićem činit ćemo Klub nezavisnih zastupnika.

  Posebno ću se zalagati za ravnopravan status svih građana, naročito Bošnjaka koji su djelovanjem aktuelne bošnjačke većine u ovome gradu ugroženi po svim pitanjima.

  Moje zalaganje će biti usmjereno i na stvaranje novih radnih mjesta, pozitivne poslovne klime i novih vrijednosti, te ravnomjeran razvoj Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Podsjetit ću da je trenutna bošnjačka većina u Brčkom malobrojnija od opozicije, a inicijativa za opoziv gradonačelnika u Brčkom nije usvojena čime je pogažena demokratija i volja većinskih bošnjačkih predstavnika u vlasti.

  Na kraju ću podsjetiti javnost na sam punih 27 godina gradio Stranku za Bosnu i Hercegovinu kao aktivni član i nosilac određenih stranačkih funkcija (član Vijeća SBiH,

  član  Glavnog odbora, član Presjedništva SBIH), a to sam nastavio i u Skupštini.

  Na potpisivanje inicijative za smjenu gradonačelnika sam se opredijelio zbog njegovog nesnalaženja, nerada i njegovog šefa kabineta zbog čega je i počela politička kriza u Brčko distirktu Bosne i Hercegovine.

                                                                                                 NEZAVISNI ZASTUPNIK

                                                                                                             Bahrija Ribić                                                                                               

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  85 + = ninety four