Bahrija Ribić: Ja sam ostvaren čovjek, svoje znanje mogu prenijeti u institucije Brčkog

  Sponzorisan članak 

  Ovogodišnji kandidat na Lokalnim izborima na listi Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Vijeće Brčko distrikta Bosne i Hercegovine pod brojem 3 je Bahrija Ribić iz Šatorovića.

  On je u izjavi Otisku kazao da je sada više nego ikada shvatio ozbiljnost i potrebu da se ostvareni ljudi uhvate u koštac sa brojnim problemima kako u Brčkom, tako i na nivou države Bosne i Hercegovine.

  • Ja sam ostvaren čovjek. Jedan od osnivača sam Stranke za Bosnu i Hercegovinu 1996. godine. Uspješno, već, godinama vodim privatni biznis od kojeg živim ja i nekoliko porodica. Zbog toga smatram da svoje znanje mogu prenijeti i u institucije Brčko distirkta Bosne i Hercegovine kako bi razvili grad, zaposlili ljude i mladima pružili šansu da rade, razvijaju našu lokalnu zajednicu, samim tim i državu, te da ne moraju ići u inostranstvo, nego da pristojno žive od svog rada – kaže Ribić.

  Biografija

  Bahrija Ribić je rođen 08.03.1972. godine u Šatorovićima (Repino Brdo) u radnoj porodici koja se bavila poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno koja se tradicionalno bavi voćarstvom.

  Osnivač Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Član je Vijeća SBiH Brčko od 1996.

  Od 2012. godine član je Glavnog odbora i član Predsjedništva SBiH na državnom nivou.

  Svoju radnu i političku karijeru pararelno započinje 1996. godine, te učestvuje u svim društveno političkim aktivnostima.

  Od 1996. do 2002. je bio podstanar i bavio se poljoprivredom, ugostiteljstvom i trgovinom.

  Usavršavao je poljoprivrednu proizvodnju voća na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Aktivno učestvuje i vodi Udruženje građana „Savremeni voćari“ Šatorovići, te iznalazi rješenja kako najbolje postići cijenu voća i izvesti proizvode na evropsko tržište.

  Uspješno vodi firmu SP „Syll park“ koja se bavi ugostiteljstvom.

  --