More

  Arbitar informiran o aktuelnoj političkoj situaciji u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić, zamjenik gradonačelnika dr Anto Domić, predsjednik Skupštine Siniša Milić i zamjenik gradonačelnika Skupštine Ivo Filipović održali su jučer u Gradskoj vijećnici radni sastanak sa predsjedavajućim arbitrom Arbitražnog tribunala za Brčko Džonom Klintonom Vilijamsonom i supervizorom za Brčko Džonatanom Menutijem.

  Čelnici su arbitra informisali o aktuelnoj političkoj situaciji i funkcionisanju institucija u Brčko distriktu BiH. Ujedno su Vilijamsona upoznali sa funkcionisanjem novih institucija – Komisije za odlučivanje o sukobu interesa i Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije.

  Na sastanku je razgovarano o aktuelnim izazovima sa kojima se suočavaju Vlada i Skupština Distrikta kao što je inflacija koja je pogodila mnoge kategorije stanovništva, ali i preduzetim mjerama koje vode ka umanjenju efekata iste. Govorilo se o mjerama unapređenja privrednog razvoja i koracima u reformi upravnog sistema te njegovog usklađivanja sa evropskim standardima.

  Arbitar Vilijamson zadovoljan je dosadašnjim radom Vlade i Skupštine, a posebno je pohvalio zajedničko djelovanje u blagovremenom i transparentnom usvajanju budžeta.

  On je ujedno izrazio svoje zadovoljstvo povodom sprovođenja naloga supervizora o spomenicima u Brčkom, a koji se odnosi na izgradnju Spomenika civilnim žrtvama rata, čije će otvaranje biti upriličeno narednog mjeseca.

  Arbitar Vilijamson je prethodno boravio u Distriktu na sastanku sa zvaničnicima u novembru 2021. godine.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventeen + = twenty three