More

  Apel Vladi Brčko distrikta BiH: Lana Pudar zaslužuje podršku i Brčko distrikta

  spot_imgspot_img

  [SAOPŠTENJE]  Lana Pudar bosanskohercegovačka plivačica, sa svojih 15 godina oborila je dva državna rekorda u plivanju delfinovim stilom. Na Olimpijskim igrama u Tokiju predstavljala je  Bosnu i Hercegovinu, a kruna uspjeha je bronzana medalja na Svjetskom prvenstvu  nedavno održanom u Dubajiu.

  Pored svih takmičenja, medalja i oborenih rekorda, zanemaren je njen talenat, a pored toga i njena volja da predstavlja Bosnu i Hercegovinu, državu koja nema nikakvu strategiju za razvoj sporta, a posebno za podršku mladim sportistima. Lana Pudar prije svega nema mogućnost da razvija i unapređuje svoju sposobnost i talenat bez olimpijskog bazena i bilo kakve elementarne osnove za izvanredno ostvarene i buduće sportske rezultate.

  Svjesni smo da Lana Pudar postiže uspjehe isključivo zahvaljujući fanatičnoj upornosti i podršci svog kluba „Orke“ i roditelja.
  Ovom prilikom mladi Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH pozivaju Vladu Brčko distrikta BiH da našoj izvrsnoj sportistkinji i ponosu naše države uruče novčanu nagradu, s ciljem podržavanja i promovisanja izvanrednog sportskog talenta, te da ne čekaju na saopštenje i molbu građana već da to postane tradicija grada da podržavaju kako državne sportiste tako i talente mlađe populacije Brčko distrikta BiH.

  Na ovaj način bi Vlada Brčko distrikta BiH podstaknula mlade da ostaju u Brčko distriktu BiH i našoj državi BiH, jer se otvara mogućnost da se promovišu i napreduju u svim oblastima života.

  Forum mladih Naroda i Pravde Brčko distrikt BiH                                Služba za odnose s javnošću

  Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku portala Otisak.ba.

  Čitano

  Povezani članci