More

  Apel iz MZ Vukšić: Tražimo hitno rješavanje problema čišćenja vodotoka (FOTO)

  [Saopštenje] Ovim se u ime građana koji žive i slivu rijeka Tinje i Lomnice javno obraćamo nadležnima za HITNO rješavanje problema čišćenja i uređena vodotoka rijeka Tinje, Teke i Lomnice.

  Strašne poplave koje su nas pogodlie u zadnjem desetljeću, a posebno 2014. godine, zorno su pokazale što se dešava kada nadležne institucije sustavno zanemaruju problem čišćenja i održavanja vodotoka.

  Poslije samo par godina od strane nadležnih ponovno smo svjedoci zanemarivanja ovog problema.

  Moramo biti svjesni da se nalazimo na najnižim kotama Posavine i da se rješavanju problema vodotoka mora pristupati  dugoročno, planski odnosno strateški.

  Od strane građana iz MZ Vukšić zaprimili smo niz fotografija koje prikazuju trenutno stanje vodotoka i objekata na njima te  iste želimo javno prikazati javnosti.

  Još jednom, javno tražimo od nadležnih da kroz proračun Brčko distrikta BiH i međunarodna sredstva osiguraju značajnija financijska sredstva za trajno rješavanje ovog problema jer vode treba iskoristiti da služe čovjeku, one su blago svakog prostora, a ne dozvoliti da nam čine štete i ograničavaju razvitak.

  Foto/Ustupljeno Otisku
  Foto/Ustupljeno Otisku
  Foto/Ustupljeno Otisku
   Organizacija HDZ 1990 Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci