APEL: FK Dizdaruša bez finansijske podrške

 Na adresu stigao je Apek FK Dizdaruša koji prenosimo u cjelosti:

[SAOPŠTENJE]  U mjesnoj zajednici Dizdaruša, ne računajući mjesnu zajednicu i FK Dizdarušu, ne postoji  ni jedna druga organizacija, udruženje ili fondacija  koja okupljala građane i na organizovan način zadovoljava njihove različite potrebe.

Zbog visokih troškova takmičenja u višim rangovima FK Dizdaruša je dovedena u situaciju da neće moći zadržati dostignuti  rang takmičenja ukoliko klub ne dobije finansijsku podršku pravnih i fizičkih lica.

Osim ispadanja iz dostignutog ranga takmičenja,  klub će doživjeti  gašenje ako u ovoj godini ne osigura finansijska sredstva koja su neophodna za redovan rad i proces takmičenja.

Fudbalski klub Dizdaruša je osnovan 2006.godine i do danas se takmičio u različitim rangovima dostigavši nivo druge Federalne lige Sjever u kojoj se i danas takmiči.

Inače, FK Dizdaruša okuplja različite kategorije djece i omladine kojima kroz treninge, takmičenja i druge forme sportskih aktivnosti pruža zdrav život,zdrav rast i razvoj psiho-fizičkih sposobnosti.

Pozivamo mještane Dizdaruše i okolnih mjesnih zajednica kao i sve privredne subjekte i pojedince da svojom podrškom očuvamo naš klub ali i damo našoj mladosti razlog više da ostanu u svom gradu i svojoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini.

Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun kluba : 1011210000391615

UPRAVNI ODBOR KLUBA      
--