“Anđeli” Krepšić: Uručeno 528 komada pelena za dječaka iz Suljagić sokaka

Foto: Anđeli Krepšić

U okviru humanitarne akcije “Čep za hendikep”, članovi Udruženja “Anđeli” iz Krepšića jučer su uručili 528 komada pelena za potrebe petnaestogodišnjeg Kenana Radića iz Suljagić sokaka.

Akcija “Čep za hendikep” je pokrenuta sa ciljem da pokaže da se humanost može ispoljiti bez ijedne donirane marke i idejom razvijanja društvene svijesti i značaju reciklaže, koja u ovome slučaju može doprinijeti boljem i lakšem životu onih koji se bore sa problemima i izazovima hendikepa i invaliditeta.

- Reklama -

Akcija podrazumijeva prikupljanje svih vrsta plastičnih čepova koji se recikliraju kao tvrda plastika, kako bi se sredstvima prikupljenim reciklažom obezbijedila nabavka pomagala koja osobama uskraćenim za slobodno i nesmetano kretanje u velikoj mjeri olakšavaju život.

Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− one = one